Nem veszélyes, de visszahívják

2010. 10. 07.
Szerző: Szimpatika
Az Országos Gyógyszerészeti Intézet elővigyázatosságból itthon is visszahívja a Vigantol 20 000 NE/ml általában csecsemők számára felírt olajat.
A csecsemőknek is adott D-vitamin készítmény külföldön forgalmazott tételeinél a cseppentő gumi részéből kioldódott idegen anyagot mutattak ki, amely azonban még ebben a mennyiségben sem jelent egészségügyi kockázatot az emberek számára.

A szennyezéssel érintett tételek Magyarországon nem kerültek forgalomba- Országos Gyógyszerészeti Intézet tájékoztatása szerint. A hatóság ennek ellenére elrendelte a Magyarországon piacra került gumivégű cseppentővel ellátott kiszerelésű gyártási tételek kivonását a patikákból.

A korábban megvásárolt D-vitamin cseppek természetesen tovább alkalmazhatók, közölte az OGYI.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ajánlataink

Olvasna még a témában?

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!