15 uzsonna, amelyet a hízás veszélye nélkül ehetünk
Lássuk a táplálkozási szakemberek által ebéd és vacsora közötti étkezésekre ajánlott 15 ételt:
Ebéd utáni nassoláshoz
1. Étcsokoládé – felszabadítja a boldogsághormonokat
2. Gyümölcsfagyi – felfrissít és igazán kalóriaszegény
3. Gyümölcsös lepény – kevés zsiradékot tartalmaz
Uzsonnára
4. Zöld tea – megakadályozza, hogy az elfogyasztott zsírok a zsírraktárakba kerüljenek.
5. Alud tej – előnye, hogy kevés zsírt, viszont sok kalciumot tartalmaz
6. Joghurt – szintén kalciumban gazdag
7. Író – szabályozza az anyagcserét
8. Kefir – élőflórájának köszönhetően megőrzi a gyomor természetes flóráját
9. Paradicsom – licopinje megköti a szabad gyököket
10. Répa – javítja a látást, szépíti a bőrt
11. Uborka – gazdag káliumban és nátriumban, segítségével karbantarthatók a vesék
12. Karalábé – ballasztanyagainak köszönhetően hosszan laktat
13. Paprika – C-vitaminja segít a fölösleges zsírok lebontásában
14. Teljes kiőrlésű tönkölybúza kenyér – alacsony kalória, magas B-vitamin tartalma van
15. Mozzarella – fontos fehérjeforrás, kalória nélkül
A cikkben hivatkozott linkek:
Olvasna még a témában?
A nyitólapról ajánljuk
Friss cikkeink
- Egy kézzel élők mindennapjait segíti a Semmelweis Egyetem videósorozata
- Egy betegség, amely fellángol a kávétól
- Ha próbára tesz a hőség
- Utazás ételallergiával
- Miért vagyunk boldogabbak, ha nyaralunk?
- Az első csonttörést újabb követheti, ha csontritkulás áll a hátterében
- 6 esti szokás, amitől boldogan indul majd a reggel
- Ingadozó testsúly, rossz közérzet, hiányzó nyári csúcsforma?
- Ezért fáradtak nyáron a magyarok
- Egészségünk „ujjlenyomata”, a mikrobióta
- Egy új korszak apái
- Janicsák Veca: „Tartani az egyensúlyt testben és lélekben”
Hírlevél
Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.
Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!