kultúra

Így szilveszterezik a világ!

Vendégség, bulizás? Vagy szolid tévézés? Esetleg vacsora egy meghitt étteremben? Vagy kalandtúra a hegyek között? Most elmeséljük, hogyan töltik az év utolsó napját a világ népei.

Közlekedés közhangulat

Mostanában sajnos elég magas a vérnyomásom. Főleg akkor, amikor megveszem hó elején a két felnőtt és a négy diákjegyet a BKK automatától. Na, ott ölni tudnék, és nem csak az árak miatt, hanem a gép tempója miatt is. Miért nem kaphatok én egy kódot, ami alapján tudja az a nyomorult eszköz, hogy hány darab szelvény kell és milyen azonosítókkal?

Lajkó Félix – aki a tüntetésre is hegedűvel jár

Lajkó Félix, a hegedűvirtuóz. Gyerekként kezdett a zenével foglalkozni, később olyan művészektől tanulhatott, mint Dresch Mihály és Szabados György. A nagyvárosi forgatagból visszaszökött a háborúba, de a zenélést még ott sem hagyta abba.

Növekszik a társadalmi igazságtalanság

Egyre gyengébb a társadalmi igazságosság az Európai Unió tagállamaiban, Magyarországon különösen súlyos a helyzet - mutatta ki a német Bertelsmann Alapítvány vizsgálata.

Műtét fájdalomcsillapítás nélkül

Kevés volt a tetem, ezért kellett a tanbaba, sőt még sok más bizarr eszköz is ahhoz, hogy az orvostudomány fejlődni tudjon. A medicina történetének persze kulturális vonatkozásai is vannak, a barokk agyműtéttől Bocaccioig. Semmelweis Orvostörténeti Múzeum – csak erős idegzetűeknek!

Így okostelefonoznak a magyar hölgyek

A hölgyek fotóznak az okostelefonjukkal, a férfiak a GPS-t nyomogatják – többek között ez is kiderül a Vatera felméréséből, amely arra kereste a választ, hogyan viszonyulnak a magyar nők a szeretve utált kütyühöz.

Megszületett a Nagy Filmnézési Felmérés eredménye

Inkább otthon nézünk filmet, a történet alapján választunk, és az életkor előrehaladtával kevésbé szeretjük a sorozatokat – többek között ezek is kiderülnek a FilmBox Nagy Filmnézési Szokások Kutatásából, amelyben 1360 fő válaszolt a témához kapcsolódó kérdésekre, és számos meglepő eredmény született.

„A kutya okosabb, mint az ember”

Szacsvay Lászlóval egy kis budapesti étteremben találkoztunk 2013 márciusában. Bár azt hitte, hogy a Színpadtechnika c. magazinnak ad interjút, szívesen mesélt a családról, a régi kollégákról és arról, hogy mire készülnek Benedek Miklóssal.

Mennyibe kerül egy gyermek felnevelése?

Havonta átlagosan 30-40 ezer forint költséggel jár egy gyermek nevelése, de ez az összeg az életkor előrehaladtával akár 90 ezer forintra is emelkedhet a szülők és a gyermeket tervezők becslése alapján – derül ki a Generali Biztosító 1200 fős reprezentatív kutatásából. Egy gyermek felnevelése az egyetem vagy főiskola elvégzéséig így átlagosan 13-15 millió forint plusz költséget jelent a családnak.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!