kultúra

Menjünk moziba!

A Corvin mozgóképszínházat száz éve, 1922. november 21-én nyitották meg, melynek alkalmából Kosztolányi Dezső verssel köszöntötte a mozit.

Programajánló júliusra

Szabadtéri előadások, tánc, az ország legjobb éttermei, Balaton-átúszás és Györffy Miklós regénye júliusi programajánlónk kínálátaban.

Ullmann Mónika: „Nagyon szeretek bohóckodni”

Láttalak egy filmben... persze nagyon sok filmben láttalak, láttunk, hiszen azok közé a művészek közé tartozol, akikkel együtt nőttünk fel. Az Égigérő fű vagy a Szeleburdi család, olyan generációkon átívelő alkotás, amelyeken a mai napig nem fogott az idő.

Balázs Péter: „Nem érzek hiányt semmiben”

Szinte nincs olyan nap, hogy ne tűnne fel valamelyik tévécsatornán, ne vetítenék le valamelyik klasszikus bohózatot a főszereplésével. Mozi- és rajzfilmek szereplőinek kölcsönözte a hangját, színpadi szerepei pedig a mai napig legendásak. Márciusi születésnapja előtt beszélgettünk a Kossuth-díjas művésszel.

Fotókon az autizmussal élők mindennapjai

Virtuális fotókiállítás nyílt az Autisták Országos Szövetségének szervezésében. A képeket Komka Péter fotóriporter készítette 2010 és 2022 között ugyanazokról a személyekről, családokról.

Természeti kincseket bemutató fotókiállítás nyílt

Magyarország, Lengyelország, Szlovákia és Csehország gazdag természeti kincseit mutatja be június 12-ig a Várkert Bazár Glorietthez vezető rámpáin látható fotókiállítás, amelyet A Föld napja alkalmából rendeztek.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!