fertőtlenítés

Meddig lesz velünk a koronavírus?

Újranyit a világ, így sokan reménykednek abban, hogy az új típusú koronavírus által okozott gazdasági sokkot kordában lehet tartani, a járvány azonban hatékony orvosság és oltás híján jó eséllyel egy ideig még velünk marad.

Az 5 legfontosabb teendő hazatérés után

Kénytelenek vagyunk időnként elhagyni a lakást. Persze ilyenkor is betartjuk az alapvető elővigyázatosság elveit, ám új teendőink is vannak a hazaérkezést követően.

Naponta fertőtlenítik a vonatokat is

A MÁV naponta minden járművét fertőtleníti - hangsúlyozta Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója, hozzátéve, hogy gondot fordítanak a vasútállomások, megállók és üzemi területek fertőtlenítésére is.

A vírusok keresik a gazdáikat

Mi a Covid-19, és mi a SARS-2? Hogyan fertőzhet meg egy bolygót egy denevér? Mit érez az orvos, ha beteghez indul? Dr. Várdi Katalin tüdőgyógyásztól mindent megkérdeztünk, ami a járvány kapcsán eszünkbe jutott.

Szellőztessünk minél gyakrabban!

A jó idő beköszöntével még nehezebb lemondani a kirándulásokról és a szabadtéri közös programokról. Mégis érdemes kihasználnunk, hogy itt a tavasz: a lakás alapos kiszellőztetésével sokat tehetünk egészségünkért.

Útmutató a koronavírusos betegek otthoni ápolásához

A koronavírussal fertőzöttek száma rohamosan nő ezekben a hetekben. A statisztikák szerint az esetek mintegy 80 százaléka viszonylag enyhe, nem igényel kórházi kezelést. Várható tehát, hogy egyre több beteget fognak otthonában ápolni hozzátartozói. A koronavírussal fertőzött beteg ápolása testi-lelki megterhelést jelent nem csak a betegnek, hanem az őt ápolóknak is.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!