Nőnapi virágok jelentése

2020. 03. 08.
Szerző: Szimpatika
Ha az ember virágot ad vagy kap, nem árt tudni a virágok jelentését, hiszen lehet, hogy titkos üzenetet rejt, ha pedig nem ismerjük, akár kínos helyzetbe is kerülhetünk. Nőnapon számíthatunk virágra, ezért ideje tanulmányoznunk a körülbelüli jelentésüket.

A virágok jelentése:

Tulipán: Tavasszal igen népszerű ajándék. A nőiség ősi jelképe. Szív alakja miatt a szerelem kifejezője is lehet.

Rózsa: A rózsa a szerelem virága. De azért nem mindegy, hogy milyen színű.

Vörös rózsa: A szerelem legegyértelműbb kifejezése, ha virágról van szó.

Fehér rózsa: Ez is jelképezheti a szerelmet, de finomabb, visszafogottabb formában, mint a vörös. A szülői szeretet virága is lehet.

Sárga rózsa: Arra vigyázzunk, hogy a sárga növények jelentése általában negatív. A hűtlenséget szimbolizálja (azért, ha ilyet kapsz, ne ijedj meg, nagy valószínűséggel véletlen).

Orchidea: Az ajándékozott tudását és kifinomult ízlését szokták dicsérni vele. Az orchidea szeretete érzékenységre, kifinomultságra utal.

Nárcisz: A nevéből is kikövetkeztethető, narcisztikus, hiú, kacér, önbizalommal teli valakinek adhatja az, aki a virágok jelentése alapján ajándékoz.

Kála: A szépség jelképe.

Gyöngyvirág: Szintén nagyon kedvelt nőnapi virág. A szeplőtelenséget, belső szépséget szimbolizálja.

Orgona: Bár nőnapon még nincs szezonja, de sokak nagy kedvence, ezért nem hagyjuk ki. Varázserőt és boldogságot jelképez.

 

Forrás: NLC

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!