A leégés kezelése házi szerekkel

Szerző: Szimpatika
A bőrön át minden anyag felszívódik, és a szervezetbe jut – ezért ha jót akarunk magunknak, természetes és tiszta kozmetikumokat kell használnunk: zöldségeket, gyümölcsöket, tejtermékeket, gabonákat, növényi olajokat és gyógynövényeket. Ahelyett, hogy ezreseket hagynánk a patikában vagy a drogériában, kutassuk át a konyhát és a kamrát: biztosan találunk olyan bőrnyugtatót, ami egyben csökkentheti bőrünk károsodását és a bőrrák kialakulásának kockázatát is.

Borogassuk!

Az alábbi természetes szerek csökkentik kínjainkat…

ALMAECET

Mártsunk bele pamutvattát vagy puha pamutruhát, és finoman dörzsöljük be vele a lesült bőrfelületet! Az ecet balzsamként enyhíti a bőr fájdalmas feszülését. A kezeléssel csökkenthetjük a hámlás és a hólyagosodás mértékét.

 

SZÓDABIKARBÓNA

Készítsünk a testünk hőmérsékleténél valamivel hűvösebb fürdőt, keverjünk el benne fél csésze szódabikarbónát, feküdjünk bele, és lassan folyassunk hozzá langyos vizet, amíg le nem hűl!

 

KONYHASÓ

2 liter vízben oldjunk fel 1 kiló tengeri sót, mártsunk bele lepedőt, csavarjuk ki, majd tekerjük a testünkre! Melegben egy órát is rajtunk maradhat, akár, amíg meg nem szárad. Kisebb területű leégésre helyi pakolásként is alkalmazható.

 

KÖRÖMVIRÁG

Antibakteriális, gyulladásgátló, gombaellenes és antivirális hatású gyógynövény. Borogassuk az égett testfelületet a teájával, vagy kenjük be körömvirágkrémmel!

TIPP: belsőleg is fogyasszuk a teáját!

 

ALOE VERA

Égés és leégés ellen a leghatásosabb gyógynövény az aloe vera. Gélje antibakteriális szer, stimulálja az immunrendszert, és ezáltal sietteti a gyógyulást. Aloectin B-t tartalmaz, a világon sok helyütt a kórházakban is előszeretettel használják égési sérülésekre.

 

ENYHÜLÉST HOZÓ HERBÁK

Készítsünk fekete nadálytőből, zsályából, csalánból, körömvirágból, bojtorjánból, áfonyából, szederlevélből, síkos szil kérgéből, tyúkhúrból vagy bodzavirágból borogatást!

 

ALKOHOL

Komolyabb leégésnél kenjünk alkoholt a bőrre! Hűsít, megszünteti az égésérzetet, meggyorsítja a gyógyulást.

 

forrás: Ideál Életmódmagazin

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!