Drakula-terápia – a jelenleg leghatásosabb fiatalító eljárás

2011. 04. 03.
Szerző: Szimpatika
Napjaink legbizarrabb szépségipari innovációja a Drakula-terápia. Hivatalos nevén S3, azaz Stimulated Self Serum bőrterápia. Lényege, hogy az orvos vért vesz a pácienstől, majd elválasztja a vörösvérsejteket, a tiszta vérsavót és a vérlemezkéket.
Ezt követően vitaminokat és aminosavat ad a vérsavóhoz, és az ily módon gazdagított szérumot visszafecskendezi az arcba. A terápia állítólag serkenti a DNS-javítás folyamatát, gyógyítja a sebhelyeket és a száraz, ráncos és fakó bőrt érezhetően és láthatóan fiatalosabbá teszi.

A művelet egyébként közel sem új keletű: a baleseti sebészetben már korábban is alkalmazták ezt az eljárást a sebek gyors begyógyítására.
Dr. Julio F. Gallo volt az a tudós, aki először felfigyelt a kezelés eredményességére, és beemelte a műveletet a kozmetikai eljárások sorába – mint az örök ifjúság kulcsát.
A folyamat könnyen érthető és logikus is: vért vesznek a pácienstől, majd egy műszer segítségével kivonják ebből a vérplazmát. Ezután a botox vagy egyéb ránctalanító szer helyett a kezelt plazmát injekciózzák vissza a páciens bőrébe. Saját vérünk simítja ki tehát a gödröcskéket és a mimikai ráncokat.
Előnye az eljárásnak, hogy a mesterséges vegyületekkel ellentétben erre senki nem lehet allergiás, hiszen a ránctalanító csodaszert a saját testéből nyerik. A "véres" kezelés ára ma közel 200.000 forint, a hatása körülbelül 8-18 hónapig megmarad. Az eljárás „veszélytelenségére” jellemző, hogy Angliában például nem engedélyezik.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!