koronavírus-teszt

Már elérhető az uniós oltási igazolás is

Miután Magyarország elsőként vezette be a védettségi igazolványt és az oltást igazoló applikációt, július elsején bevezették az uniós védettségi igazolást is. Az angol-magyar kétnyelvű uniós Covid-igazolás digitálisan és papíralapon is elérhető.

Hogyan teszteljünk helyesen?

Stábunkkal utánajártunk, hogyan kell helyesen elvégezni egy Covid-tesztet, és miként értelmezhetjük az eredményt.

Hogyan határozható meg a szennyvízből a járvány mértéke?

A szennyvíz (használt víz, mely a csatornarendszeren keresztül szennyvíztisztító telepre kerül) elemzése lehetővé teszi a kutatók számára a széklettel és vizelettel ürülő fertőző megbetegedések, mint például a SARS-CoV-2 nyomon követését.

Csehországban fokozódik a járványhelyzet

Nem javul a járványhelyzet Csehországban: február 15-én 8745 új koronavírus fertőzést mutattak ki a szűrések, ami majdnem ezerrel több, mint egy héttel ezelőtt.

Új beutazási szabályok lépnek hatályba Ausztriában

Február 10-étől új beutazási rendelet lép hatályba Ausztriában. A beutazást megelőzően online regisztrációt kell kitölteni, és a belépést követően mindenki köteles hatósági házi karanténba vonulni tíz napra.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!