Adalékanyagok

Súlyos károsodást okoznak az adalékanyagok

Sokfajta feldolgozott élelmiszerben alkalmazott mindennapos adalékanyagok kutatók szerint elősegíthetik az olyan gyulladásos bélbetegségek kialakulását, mint a fekélyes vastagbélgyulladás és a Crohn-betegség, emellett kapcsolatba hozhatóak egy sor, az elhízással kapcsolatos állapottal.

Rákkeltő adalékanyagok

Örök vita zajlik a kutatók és a gyártók között arról, hogy melyik adalékanyag milyen hatással van a szervezetre. Ami a patkányokat megöli, minket miért nem?

Tudj meg mindent az E-számokról!

A Tudatos Vásárlók E-szám-adatbázisában típus, szám és név alapján is rákereshetsz az adalékanyagokra, így könnyen és gyorsan megtudhatod, milyen összetevőkből is áll az étel, amit megvásárolsz.

Rákkeltő élelmiszer-adalékok

Nem is hinnénk, hogy az E-számok nemcsak az ellenálló képességünket rontják, rák- és gyulladáskeltők és allergizáló hatásúak, de elhízáshoz és cukorbetegség kialakulásához is vezethetnek.

Betiltja az EU egyes hormonkárosító kozmetikai adalékok használatát

Úgy tűnik, az Európai Unió is beadja a derekát, és a kor kihívásainak megfelelve betiltja a hormonrendszert károsító kozmetikai adalékanyagokat. Az Európai Bizottság a napokban értesítette a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) illetékes szervét, hogy várhatóan jövő februártól betiltja ötféle parabén és a trikolzán egyes kozmetikai célú felhasználásait.

Ötszázmillió ember szenved borallergiában

Becslések szerint világszerte mintegy ötszázmillió ember szenved borallergiában. Rajtuk segíthet dán kutatók azon vizsgálata, amely az ilyen típusú túlérzékenység okait kutatta. A borallergiások tünetei a szénanáthás rohamra emlékeztetnek: bepirul a szemük, bedugul az orruk, köhögnek, prüszkölnek, és a légzésük is nehézzé válik - semmiképp nem jó érzés. Giuseppe Palmisano és dán munkacsoportja egy olasz chardonnay bort tanulmányozott, amelynek elemzése útján közelebb kerültek a rejtély megoldásához.

A krónikus betegségek jelentős részét vegyszer okozza

Az Egyesült Nemzetek Szervezete a 2011. évet a „Kémia Nemzetközi Éve” címmel tisztelte meg. Ehhez kapcsolódva indult el a „Kémiai Biztonság Napja” elnevezésű rendezvénysorozat, amely minden évben december elején áttekinti a vegyi anyagok mind kiterjedtebb alkalmazásával kapcsolatos veszélyek megelőzésének lehetőségeit.

Töltse ki Ön is!

Mostantól az interneten keresztül is jelenthetik a gyógyszerek mellékhatásait a szakemberek és a betegek - közölte a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet-Országos Gyógyszerészeti Intézet (GYEMSZI-OGYI) csütörtökön az MTI-vel.

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!