Nagypapa lehetek…

2018. 02. 01.
Szerző: Küttel Dávid

Történt ugyanis, hogy Bori (20) az ünnepek alatt a barátjával töltött pár napot, és nálunk felejtette Csimpit. Róla még sosem írtunk a közel tíz évben, mert eddig nem volt semmilyen kapcsolatom vele. Csimpi egy harminc centis plüssmajom, akit ez az „anyányi” lány gyakorlatilag mindenhová elvisz magával, mindenhol készül a kis kabaláról egy fotó, és sosem hagyta még sehol magára.

Éppen ezért mi Rékával komolyan vettük a feladatot, mert éreztük (illetve éreztem), hogy a nálunk töltött idő meghatározza majd viszonyomat a plüssállattal, és ezáltal Borinál is jó pontot szerezhetek. Ezért a szünidőben mindenhová magunkkal vittük a kis játékmajmot, majd a kisiskolás testvérekkel minden este közösen írtunk egy levelet Borinak, hogy érezze Csimpi nálunk is nagyon jó helyen van.

Egy ilyen hétvégi levelet osztok meg most Önökkel:

Sziasztok Kedveseim!

Mint újdonsült plüssnagypapa, kötelességemnek éreztem továbbítani Csimpi levelét:

Kedves Anya és Apa!

A mai nap nagyon jól telt Sukorón. Papa reggel Rékával elvitt minket a szódáshoz, és megmutatta nekem, hogyan töltik újra a szódásszifonokat. Ti ezt miért nem árultátok el eddig? Nagyon vicces volt! A szódás után bemehettem egy velencei kisboltba, ahová eddig soha nem engedtetek be... Mindig a kocsiban hagytatok. De nem haragszom rátok, mert most itt a téli szünetben nagyon jó. Dáviddal, Rékával sokat játszunk, de van egy furcsa lény, valami kutyaféle (latinul canis), aki a Maia névre hallgat. Annyira vicces teremtés, de Nagymama nem engedi, hogy játsszon velem ez a Maia. Pedig hasonlít a szőrünk is…

Azt mondja nagyi, hogy csupa nyál leszek. Én szeretnék csupa nyál lenni, de persze nem tudom, ez mit jelent. Anya! Te már lettél csupa nyál?

Bence, a nagybátyám ma játszott nekem a buzukin. Ez egy pengetős hangszer 4 dupla húrral, de ezt persze nagypapától tudom, akire szerintem nagyon hasonlítok.

Szerintem az ő fejformáját örököltem, és a szemeink is egyformák.

Na. Mára ennyi, Papa csinált a drive-ban egy mappát, ott láthatjátok a mai képeimet.

Most elmegyünk kirándulni. Holnap maradok a nagymamámmal, mert megyünk egy bevásárlóközpontba Bence, nagyi, meg én.

Nagyon jól érzem magunk!

Puszi, Csimpi

Nyugodtan kinevethetnek, mert egy plüssmajom nevében ritkán ír levelet egy felnőtt férfi a húszéves lányának. Rékának és Dávidnak viszont óriási móka volt eljátszani a gondolattal, hogy ők pár éven belül nagynénik és nagybácsik lehetnek. Én meg nagypapa!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!