Adventi várakozás anya- és apaszemmel

2017. 12. 02.
Karácsonyhoz közeledve többször jut eszünkbe, hogy adjunk, segítsünk másoknak, tettel, jó szóval, ajándékkal. Tavaly megosztottam kedves olvasóinkkal a hagyományos karácsonyi menünket. Idén arra gondoltam, újabb családi titkot mutatok meg, amivel a várakozás heteit szoktuk megfűszerezni, ami minden reggel egy új meglepetés, egy izgalmas családi játék.

Huszonnégy fehér papírzacskó van felmatricázva, és egy hosszú zsinórra felkötve a lépcső korlátjára, december első napjától karácsonyig minden nap találnak benne apró csokit, de ennél sokkal jobban várják az angyalok „napi üzenetét”, mely idén ilyesmi lesz, hacsak nem kell gyorsan improvizálni valamelyik gyerkőc programja miatt…

1.   Elhoztuk idén is Nektek az adventi kalendáriumot, hogy minden nap ünnep lehessen, megláthassátok az apró csodákat, örülhessetek, nevethessetek egész karácsony estéig! Ez a nap a „Fergeteges buli” napja, hiszen mára várja Réka és Dávid a barátait egy kalandos szülinapi kincskeresésre. Ma este ragadjon mindenki zseblámpát, és találjuk meg közösen a kincset!

2.    „Díszítő nap” Készítsünk együtt adventi koszorút, keressük elő a fényfüzéreket, csomagoljuk pompába a házat, minden szobába tegyünk valami csillogót! Ma megírhatjátok a leveleket Jézuskának, tegyétek az ablakba, elvisszük, amikor anya a legtöbbet mosolyog.

3.     „Adventi vásár 1.” Ti választjátok ki, melyik vásárba látogassunk el kürtőskalácsért. Ma húzzátok ki az első őrangyal kártyát, kiderül, kit fogtok egész héten segíteni. (Az őrangyal szokás Bence fiam iskolájából került a családba, lényege, hogy minden héten egy családtagunkat segítsük, lessük a kívánságait, megosztjuk vele a tennivalóit, vigyázzuk őt őrangyalként…)

4.     „Bori nap” Borbála ágat vágunk ma, vízbe tesszük, hogy kivirágozzon Karácsonyra. Esti sütizés a névnapossal.

5.     „Tiszta csizmák napja” Nagy közös cipőpucolás, mikulássapkák előkeresése a szekrényből, miközben anya házi chipset süt nektek.

6.     „Mikulás nap” Legyetek ma Ti is Mikulások, rejtsetek el legalább tíz szaloncukrot barátaitok zsebébe, asztalára, cipőjébe!

7.     „Sós nap” A sok édesség után jó lesz sós mandulát ropogtatni, ehhez vegyetek elő kalapácsot, lábaskát, pörköljetek együtt mandulát!

8.     „Adventi vásár 2.” Réka balett órája után együtt sétálunk a belvárosban, anyáék kapnak egy forralt bort, a gyerekek pedig forró csokit!

9.     „Dávid 10” Isten éltesse a nagyfiút! Ez a nap szóljon Dávidról, legyen, amit Ő szeretne!

10.    „Kuckós nap” Amikor egy finom teával vagy kakaóval, meleg takaróba bújva együtt nézünk filmet és majszoljuk a tegnapról maradt sütiket. Húzzátok ki a második őrangyal kártyát!

11.    „Fordított nap” Suli utántól felcserélődnek a szerepek, anya és apa lesz a gyerek, ti pedig a szülők. Legyen vacsi, játék, esti mese!

12.    „Szerencse nap” Mindenki vehet ma egy kaparós sorsjegyet!

13.    „Luca nap” Ültessünk Lucabúzát együtt, és anya mutat néhány titkos varázsjóslást is!

14.    „Csokoládé nap” Igazi forró csokit készítünk, lesz fehér, mogyorós, tejcsoki, étcsoki, pillecukor és tejszínhab! Hmm…

15.    „Apa nap” Ma csak Apa lesz Veletek, Anya ne is tudjon semmiről!

16.    „Adventi vásár 3.” Ma korán indulunk, megnézzük, milyen a hangulat Bécsben!

17.    „Falukarácsony” Ma este ott lesz a falu apraja-nagyja, osztogassatok mézeskalácsot a gyerekeknek, mosolyt a felnőtteknek, tapsot Dávid osztályának. Utolsó őrangyal kártya várja, hogy segíthessetek valakinek a családban!

18.     „Cipősdoboz nap” Ma elvisszük az összekészített dobozokat, és kaptok egy fagyit a télben!

19.     „Gyurma nap” Színes, illatos gyurmát fogunk ma főzni, ajándékba is, játszani is.

20.     „Mozi nap” Itt vannak a jegyek, együtt megyünk moziba, lesz popcorn, üdítő, vígjáték!

21.     „Kincskereső nap” Ma egy, a karácsony estéhez fontos kelléket rejtettünk el a házban. Együtt kell megoldani a feladványokat, kitalálni, mit is kerestek, és persze megtalálni azt!

22.    „Adventi vásár 4.” Megint választhattok, melyik vásárban sétáljunk, együnk-igyunk valami finomat! Ti találjátok ki azt is, mivel menjünk oda!

23.    „Sürgés-forgás nap” Ma egy kicsit feje tetején áll a ház, anya süt-főz, apa pakol, ezért ha mindenki segít egy kicsit, gyorsabban végzünk! Takarítsatok ki egy szobát, vegyetek ki egy valamit anya kezéből, és öleljétek meg többször, és akár kész van, akár nem, vigyétek el együtt Maiát az erdőbe, vigyetek a madaraknak magokat, a lovaknak almát és este játszatok egy társasjátékot együtt!

24.    „Szenteste napja” Ma már nagyon izgatott mindenki, mosolyogjatok egész nap! Legyetek kedvesek Borival délelőtt, legyetek ügyesek a templomi előadáson délután, és este csillogó szemmel várjátok a csengettyűszót… érkezünk!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!