Roncskarrier - bontótól a kereskedőig

2017. 11. 28.
Szerző: Sallai Ervin

Eredeti hirdetés

Bontószökevényt szeretnél? A legjobb helyen jársz. Vedd meg az én autómat. Tavaly ünnepekkor a bejglitúladagolás okozta cukorvakságban vásároltuk. Megbolondított bennünket a mazsolamámor, vagy mégis csak az EU-nak van igaza, és kábszer a mák, nem tudom, lényeg az, hogy egy derűs januári napon itt állt a ház előtt. Rövidesen kiderült, hogy 1985 óta nem tapasztalt vezetési élményt nyújt. Utoljára Trabant kombi vezetése közben éreztem, hogy nem irányítója, hanem része vagyok a gépezetnek. Igazából egy dologra alkalmas: baromi trendi, ablakon kikönyökölős képeket lehet róla kitenni az Instagramra. Ezt nagyon tudja. Sréhen szemből fényképezve, ha egy kicsit kihajolsz az ablakon, te leszel a Facebook császára. Mondjuk a belső tükör is tetszetős, az vitathatatlan. Olyannyira, hogy a feleségem előrehaladás közben is többet nézte, mint az utat. Meg is lett a képeken látható eredménye. Sikerült rommá törni az elejét. Sminkigazítás közben a falevelektől csúszós novemberi úton nekiment egy kivilágítatlanul elé ugró keresztutcának.

Így most menni nem lehet a kocsival (mondjuk eddig sem az volt a legfőbb vonzereje), de szűkebb kivágású képeken még mindig kiposztolhatod magad a fácséra vagy az instára. A futómű megadta magát, de a gyári virágtartó a műszerfalon hibátlan. Tegyél bele minden nap egy szál virágot, és feledteti a bosszúságot, hogy mozgásképtelen az autó. A kesztyűtartó igazi meglepetéseket tartogathat, mert az előző tulaj lecsavarozta (szerintem a hetvenes években), mi meg nem feszegettük a kérdést se szó szerint, se képletesen. Van benne egy CD-tár, mi nem jöttünk rá, hogy működik, de talán majd te. Ha mázlid van, eredeti Bunyós Pityu lemezekből sorakozik benne hat darab. A hifi nem szakítja be a dobhártyádat, romantikus sercegése kellemesen festi alá a motorhangot, ami viszont elképesztően zajos. Egyszer kapcsoltuk be a légkondit, olyan forró levegőt fújt be, hogy szalonnát lehetett rajta sütni.

A motor fogyasztását leszorítottuk 20 literről 10-re. Ebben az ütemben fejlődve, ha nem karambolozunk, lehet, hogy már 3 liter lenne. Bár így, hogy törötten egy helyben áll, a legkedvezőbb. Van hozzá téli és nyári gumi garnitúra, az kb. behozza az árát, és a fél tank benzin jelentősen növeli az értékét, úgyhogy összejön az extraprofit.

Trailerrel bárhova elmegy. Vedd meg, ha csak fotózkodni akarsz vele, vagy kettéfűrészelve felraknád az irodád falára, mert baromi kreatív vagy. Én az utóbbit javasolnám, mert mostanában egy valamire való cég mindenképpen teleteszi az irodáját méregdrága, használhatatlan design tárgyakkal. Azt nem hinném, hogy az életben még az egyszer ebből a romhalmazból vezethető gépjárművet szerelhetsz, de hidd el, nem veszítesz vele sokat. Ha alkudni szeretnél, az is lehetséges, csak akkor 50 ezerrel több az induló ár, és abból engedünk egy 50-est.

A feleségemet tudod hívni. Azért szerette a kétajtóst, mert így 50% esélye volt, hogy jó helyen száll be a kocsiba, ezért szerintem ne műszaki dolgokról beszélgess vele, hanem inkább a színházakról, mert abban nagyon büfé. Bármikor meg tudod nézni a verdát, mert kint áll esőben, hóban a telikamerázott utcán, ha érted, mire gondolok.

Egy héttel később a kereskedői hirdetés

Megkímélt ékszerdarab törés és karcmentesen, újszerű állapotban eladó idős orvosnő tulajdonostól. Az autót garázsban tartották, csak a vidéki otthon és a rendelő között közlekedett. A család újabb unokával bővül, ezért válnak meg imádott kedvencüktől. Vezetett szervizkönyv, és korát meghazudtolóan kevés kilométer. Alacsony fogyasztással, és kiváló vezetési tulajdonságokkal várja szerető új tulajdonosát. Ajándékba adunk hozzá 6 darab dedikált Bunyós Pityu CD-t. Tok nélkül.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!