Őszköszöntő

2017. 10. 09.
Szerző: Sallai Ervin
Tisztelt Polgártársak, Barátaim, Kerecsendapátiak! Amikor az egész szünetben ötkor ébredő gyermeket nem lehet 7-kor felkelteni, hiába lötyögtetjük orra előtt a meleg kakaót a kedvenc bögréjében, jól tudjuk: itt van az ősz, itt van újra. És mint minden évszaknak, az ősznek is megvannak a maga feladatai településünk életében. Ezekre hívnám fel most a figyelmet.

Elsőként utasítanám a tanuló vezetőket, hogy a nyári pangás után induljanak az utakra forgalmi dugókat okozni. Kiváltképp reggel nyolc körül az iskola és az óvoda zónájában. Városiasodásunk legfontosabb lépése a stresszhelyzet megteremtése idegeskedéssel, dudálással, forgalomlassítással. Mindaddig, míg kedélyesen beszélgető, ráérős autósaink, vagy ne adj’ Isten kerékpárosaink közlekednek reggelente - menthetetlenül falu maradunk.

További reggeli intézkedés, hogy a nyugdíjasok buszozzanak reggelente iskolaidőben. Ezt a kis áldozatot elvárjuk idős polgártársainktól a tömegérzet érdekében. Ahogy beköszönt az első influenzajárvány, mehetnek vissza az SZTK rendelő várójába üldögélni, hogy ott fokozzák a várakozási időt.

Egyenlő esélyek programunknak megfelelően utasítottuk az iskolát, hogy változtassa meg a júniusban ismertetett tankönyv és füzetcsomagok összetételét, így most ismét járhatják a boltokat azok a gondos szülők is, akik már két hónapja megvették a tanévkezdéshez szükséges tanszereket.

Örömhír a nebulók szüleinek, hogy dr. Szomolányi Kornél, a 2120-as számú II. Szent István Általános iskola igazgatója idén Guinness-rekordkísérletet hajt végre: 8 és fél órás tanévnyitó beszéddel készül. Ez nem csak falunk világhírnevét teremti meg, de lehetőséget ad, hogy a tisztelt szülők elárasszák a közösségi oldalakat ünneplő ruhás, hátitáskás kisdiák fotókkal. Időszerű is végre lecserélni az irritáló nyaralós profilképeket, amiken jól látszik a szokásos kudarc, hogy megint nem sikerült felkészülni a bikiniszezonra.

Persze az ősz nem csak az iskolakezdés miatt fontos. Megsokasodnak a tennivalók a földeken és a háztáji gazdaságokban is. Szokássá vált a korábbi években, hogy függetlenül a valós időjárástól, egyszerre osztottunk a mezőgazdasági vállalkozóinknak kármentesítést szárazság és esőzések miatt. Idén fagykártámogatást fizetünk, akkor is, ha kánikulát hoz a szeptember. Jelszavunk: indián nyár helyett eszkimó tél.

Az ősz a karbantartások ideje is a kiskertekben. Ilyenkor vasárnap hajnalban felváltja a megszokott fűnyíró berregést a flex visítása. Kérjük a polgártársakat, használják ki a hétvégéket a kisebb-nagyobb javításra, mert télen már a hólapátokkal kell zajongani reggelente.

Mivel évek óta átálltunk a tablettás bortermelésre, indokoltnak találtuk a szüreti mulatságot a borús októberről előre hozni. Szívet melengető látvány, ahogy népviseletbe öltözik falunk apraja-nagyja, a londoni mosogatóktól az amsterdami babysitterekig. A hagyományőrző esemény fényének emeléséhez kérjük, jelentkezzenek olyan ősi magyar mesterségek képviselői, mint a gyroskészítő, fidget spinner árus vagy az instagram fotófülke-kiállító művész.

Köszönöm a figyelmet, kívánom mindenkinek, hogy sikerüljön átterelni a lehullott leveleket a szomszéd kertjébe a lombfúvóval.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!