Inkontinencia és hüvelyszárazság? Itt a megoldás!

Szerző: Szimpatika
A gyakran jelentkező női problémákon az Intímklinika új lézeres eszközével könnyen tudnak a szakemberek segíteni.

Inkontinencia kezelés

A spontán hüvelyi szülést követően köhögésre vagy tüsszentésre jelentkező stressz inkontinencia alakulhat ki. Ennek oka, hogy a szülés ideje alatt a gátizomzat rendkívüli mértékben megnyúlik, később azonban nem minden esetben húzódik össze ismét a kellő mértékben. Emiatt a hüvelyen belül tapasztalható húgyhólyagsérv jelentkezhet, és ennek következményeként fog megjelenni idővel a stressz inkontinencia. Ezt az állapotot kezelik nagyon egyszerűen, alkalmanként mindössze tizenöt perces lézeres beavatkozással.

Nemrég érkezett az Istenhegyi Magánklinikára az az új lézeres eszköz, amellyel az eddigieknél is nagyobb hatásossággal végezhetőek el a különféle intimlézeres beavatkozások:

  • Syneron Candela az intimlézeres kezelésekben eddig alkalmazott legmodernebb lézer;
  • Az új eszköz egy impulzussal képes akkora hatást elérni, mint a régi lézerek több egymást követő impulzussal, a kezelésez használt lézerfejet így már nem kell hosszabb ideig mozdulatlanul tartani, amíg az egymást követő impulzusok összeadódva kellő hőhatást váltanak ki;
  • A modern, frakcionális CO2 technológiának köszönhetően minimálisan invazív módon, magas páciensbiztonság mellett végezhetőek el az intimlézeres beavatkozások;
  • A Syneron Candelával végzett kezelés egy metszés nélküli, gyakorlatilag fájdalmatlan eljárás. Nincs vágás és varrat, nincs hámsérülés vagy vérzés. A kezelés nem igényel műtéti előkészületeket vagy utókezelést sem.

A kezelések fájdalommentesek, érzőideg-végződések ugyanis csak a hüvely hámjában találhatóak, a lézerfényt elnyelő kötőszövetben azonban nem – ezért nincs szükség semmiféle érzéstelenítésre sem a kezelés során. A kezelés alatt érzett melegség nem kellemetlenebb, mint egy átlagos rutin nőgyógyászati vizsgálat.

A beavatkozás után a páciens azonnal folytathatja mindennapi tevékenységét.

A Syneron Candelával végzett lézeres kezelés hatásossága:

  • A kezelési eredmények és a páciensek elégedettsége egyaránt kimagasló: a kezelt hölgyek 100%-a elégedett volt a kezeléssel, több mint 90%-uk pedig másoknak is ajánlaná ezt a fajta lézeres beavatkozást;
  • A kezelés a stressz inkontinenciában hatékony, az enyhe (I. stádiumú) és a közepes (II. stádiumú) stressz inkontinencia esetén kiemelkedően jó eredménnyel alkalmazható, de a súlyosabb esetek is mutatnak javulást;
  • A kezelések hatásosságát vizsgáló klinikai tanulmányokban az inkontinencia összes mérési paramétere javult, mellékhatással pedig egyetlen tanulmány során sem találkoztak;
  • A lábadozási idő rendkívül rövid és nincs szükség sem fájdalomcsillapítóra, sem pedig antibiotikumos kezelésre;

A kezelési sorozat ára 450.000 Ft, amely a szükséges számú (jellemzően három) kezelést, illetve az esetlegesen szükséges kiegészítő kezelések költségét is fedezi. Határozott célunk, hogy klinikánkról minden kezelésre jelentkező hölgypáciensünk elégedetten távozzon.

Hüvelyszárazság kezelése

A kezelés – pozitív mellékhatásként – a hüvelyszárazságot is képes megszüntetni.

A menopauzával járó hormonális változások hatására a hüvelyfal elvékonyodik, amivel együtt jár a gyakori viszkető, égető érzés, a hüvelyszárazság, a szexuális aktus közben érzett fájdalom, a sérülékenységből következő ismétlődő fertőzések és vérzések. Az együttlétek fájdalmassá válnak, a hüvely nyálkahártyája folyamatosan váladékot termel, mivel berepedezik. A váladék összetétele kedvez a különféle baktériumfajok elszaporodásának, ami idővel egy állandósult gyulladásos állapotot eredményez.

A Syneron Candelával végzett kezelés – hatásmechanizmusának köszönhetően – nemcsak a stressz inkontinencia, hanem a hüvelyszárazság kezelésére is ideális megoldást jelent.

Hogyan segíti elő a Syneron Candela a hüvelyszárazság tünetinek jelentős enyhülését?

A kezelés hatásosságának alapja – ahogy az inkontinenciánál is – a lézerfény által kiváltott hőhatás, amely anatómiai és fiziológiai regenerációt indukál a hüvelyfal szöveteiben.

A hüvelycsatorna kötőszöveti rétegeinek felmelegedése serkenti az ottani kollagénképződést és javítja a sejtközötti állomány összetételét. A területre új kötőszöveti sejtek érkeznek, egyben a kollagénrostok közötti keresztkötések is megerősödnek. Mindezek mellett az erezettség fokozódik és a hüvelyfal felszínének regenerálódása is beindul. A folyamatok eredményeképpen megvastagszik a hüvelyfal, visszaáll a szövetek normális vérellátása, ezzel együtt megszűnnek a hüvelyszárazság kellemetlen tünetei.

A kezeléseket követően:

  • Megszűnik a hüvelyhám berepedezettsége;
  • Megszűnik a hüvely folyamatos gyulladt állapota is;
  • Ezzel együtt pedig már az első kezelést követően csökken, illetve teljesen el is múlik az együttlétek alatt korábban érzett fájdalom.

A klinikai vizsgálatok eredményei bizonyították, hogy a kezelés egyszerű, hatásos, gyors, biztonságos és a szokásos hosszú távú hormonkezelést is feleslegessé teszi.

A lézeres hüvelyszárazság kezelés előnyei:

  • Minimálisan invazív, nincs vágás és varrat, nincs hámsérülés vagy vérzés;
  • Visszaállítja a hüvelynyálkahártya eredeti működését;
  • Nincs szükség érzéstelenítésre;
  • Biztonságos;
  • Ambulánsan elvégezhető, a kezelés mindössze perceket vesz igénybe;
  • A kezelés után a páciens azonnal folytathatja a mindennapi tevékenységét.

Függetlenül attól, hogy a páciens inkontinencia vagy hüvelyszárazság panaszokkal keresi fel klinikánkat, a nálunk alkalmazott lézer mindkét tünetegyüttes kezelésére alkalmas, bár a kezelési protokollban van némi különbség attól függően, hogy inkontinencia vagy hüvelyszárazság az elsődleges panasz.

Hüvelybemenet- és szeméremajak-fiatalítás

Az intimlézeres kezelés opcionálisan a szeméremajkak és a hüvelybemenet külső kezelésére is alkalmazható: a hámszövet megfiatalítása és/vagy depigmentálása – amelytől a szeméremajkak és a hüvelybemenet is egyaránt rózsaszínűbbé válnak – a páciens kérésére néhány perc alatt szintén elvégezhető.

„Kezelési eredményeink és pácienseink elégedettsége egyaránt kimagasló: önmagáért beszél, hogy a kezelt hölgyek 100%-a elégedett volt a kezeléssel, több mint 90%-uk pedig másoknak is ajánlaná ezt a fajta lézeres beavatkozást. En is nagyon megszerettem ezt az eszközt, hiszen eddig kizárólag pozitív visszajelzéseket kaptam az intimlézeres kezeléseken átesett hölgyektől” – mondja dr. Balogh Illés, az Istenhegyi Magánklinika nőgyógyász-endokrinológusa.

„A lézersugár szinte már hihetetlenül apró pontokon hatol be a kezelni kívánt szövetekbe: a hüvelyhám sejtjein akadálytalanul halad át, majd a hámszövet alatt elhelyezkedő kötőszöveti sejtekben abszorbeálódik. A kezelés a korábbi lézeres módszereknél lényegesen nagyobb hatásossággal és gyorsasággal jellemezhető, emellett semmiféle fájdalmat nem okoz. A lézerfejjel a hüvelyi kötőszövetet teljes hosszában körkörösen kezeljük, vizelettartási zavarok esetén pedig a hólyagalap utólagos kezelésére is sor kerül” – mondja az intimlézeres kezelések hazai specialistája, aki az elmúlt néhány évben európai viszonylatban is a legtöbb intimlézeres kezelést végezte a vizelettartási zavarok és a különféle hüvelyproblémák enyhítése vagy teljes megszüntetése érdekében.

(X)

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!