Izgalmas programok az autizmus világnapján

2017. 03. 30.
Szerző: Szimpatika
Április 2-án a Mozaik Egyesület gyerekműsorokkal és érzékenyítő játékokkal készül a Fonó Budai Zeneházban. A rendezvényre önkénteseket is várnak.

Déltől a Gardon Bisztró ebéddel várja a családokat. Délután kettőkor indulnak a zenés interaktív gyerekprogramok. Lesz Bogár Muzsika, sőt jönnek a Belvárosi Betyárok is.

Az elsősorban gyermeknek szóló, világzenét játszó Bogár Muzsika zenekar egyedülállónak számít a hazai zenei palettán. Aktuális felállásuk létrejöttét Pintér Mónika zenepedagógus évtizedes múltra visszatekintő zenés-mondókás foglalkozásai ihlették. Koncertjeiken kezdetek óta a zeneközpontúság, a kicsik számára érthető nyelvezet használata volt a legfontosabb szempont. Ezen a napon is interaktív, gyermek és szülő számára közös, zenés foglalkozásra számíthat a közönség. A foglalkozás aztán a Bogár Muzsika trió felállású koncertjével folytatódik, Pálfy Zsolt gitárossal és Nemes Zoltán billentyűssel kiegészülve.

A Belvárosi Betyárok rengeteg humorral megírt dalai és előadásuk izgalmas, közös zenei- és koncertélményt ad a gyerekeknek. Műsorukat évszakokhoz igazodva építik fel, interaktív módon bevonva őket az előadásba énekléssel, mozgás-koreográfiával, megzenésített mondókákkal, továbbá a műsoruk része egy játékos hangszerismertető-bemutató is. Dalaik legnagyobb varázsa, hogy egyszerre két irányba is működnek, hiszen a gyerekekhez szólnak és a felnőtteknek is üzennek. Eltökélt céljuk, hogy igényes, művészi produkciókkal szórakoztassák és terelgessék a gyerekeket.

18.30-tól Berecz István, a 2012-es Fölszállott a Páva szólótánc kategóriájának győztese, hívja táncba kicsiket és nagyokat.

De más is lesz, mint zene: a Kocka Csoki Manufaktúra nem csak édességekkel, de fejlesztő játékokkal is készül, és lesz egy különleges, szemléletformáló labirintus is, melynek segítségével bepillanthatunk az autizmussal élők világába.

Este 7-től Horváth Misi, Fekete Jenő és Nemes Zoltán játszanak,majd Ferenczi György és az Első Pesti Rackák következnek, és végül fellép a Blues Rádió Budapest is, Pleszkán Écskával kiegészülve. Az este végén egy nagy közös jammeléssel szórakoztatja az egybegyűlteket.

Szeretettel várják azok jelentkezését, akik szívesen önkénteskednének a Kék nap a Fonóban c. rendezvényen. Az Autizmus Világnapja alkalmából rendezett programra, 13 órától várjuk az önkénteseket, akik a különböző érzékenyítő feladatokban nyújthatnak segítséget az érdeklődőknek. A programokat egy nagyszabású koncert zárja 19 órától Ferenczi György és a Rackajam közreműködésével, amire ingyenes belépőjegyet biztosítunk az önkéntesek számára.

Jelentkezési határidő: március 31.

Helyszín: Fonó Budai Zeneház – 1116 Budapest, Sztregova utca 3.

Időpont: 2017. 04. 02., 13.00–19.00

Jelentkezni a következő e-mail címen lehet: onkentes@kulturpart.hu

Bővebb információért hívja a következő telefonszámot: Tompa Diána – 06 20 347 8521

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!