Képeslap a nyárról - anyaszemmel

Szerző: Szonda Györgyi
Idén nyáron életünkben először nyaraltunk a hat gyermekünkkel tengerparton, és bevallom, ebből az élményből merítek erőt az évkezdéshez. Annyira jó kilenc nap volt! A négy kamasz gyerek és a két kicsi is nagyon élvezte, bármi is volt a program, mert együtt voltunk, semmi munka, semmi „para”, csak tenger, séták, piac, főzés, játék és kirándulás.
Persze elő kell készülni egy ilyen családi nyaralásra, ennyi éhes száj követel napi háromszor… Szóval nagyjából kitaláltam előre, mit tudunk esténként összedobni, és mit tudunk napközben csomagolni a strandra, ezért előfőztem-sütöttem, vásároltam, számoltam és pakoltam. Csak három hűtőtáska került a mikrobuszba, személyenként egy táska (Borinak kettő), játékos szatyor, két karton tej, hat karton ásványvíz, két rekesz élelmiszer és strandtáskák, hihetetlen mennyiségű törölközővel, nyolc süncipővel, uszonyokkal és búvárszemüvegekkel, amit sikerült ilyen számban összeszedni innen-onnan. Gyógyszerek és kötszerek mindenre felkészülve (használtam is), és anya Mary Poppins táskája útijátékokkal, nedves törlővel, hányás elleni nyalókával, rejtvényekkel, mesekönyvvel, elsősegélydobozzal.

Lett egy-két játéktippem, ami kis helyet foglal, bevált 40-től 5 évesig, garantált röhögés, hangerő és ennek megfelelően egyre kevesebb közeli strandoló, vagy egyre több hely a kirándulóhajón… A gyerekek ki sem jöttek a tengerből, Bencére rágyógyult a búvármaszk és Dávidkám megtanult úszni! Az interneten nem is találtunk egy ekkora családnak megfelelő szállást, ezért nagyon jól jött hazánk legnagyobb utazási irodájának segítsége.

Tudom, hogy sok család nem jut el nyaralni, főleg ekkora családok, de minden költséget összeadva sem volt drágább nyaralás, mint ha minden kamaszunk végigfesztiválozta volna a nyarat. Mellesleg így nem aggódtam annyira értük, és nagyon meghatott, hogy maguktól minket választottak, sőt egybehangzó véleményük, hogy életük legjobb nyaralása volt ez…

Arról pedig itt olvashat, hogyan élte meg Apa a közös nyaralást!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!