Újra itt a halmozottan hátrányos helyzetű világsztár

Újra Magyarországra érkezik Nick Vujicic, a kéz és láb nélkül született világhírű tréner, aki saját példáján keresztül szeretné támogatni a fiatal nemzedéket és megmutatni számukra a nehézségekben rejlő lehetőségeket.
Stand Strong!, azaz Maradj erős! címmel indított kampánykörutat a világhírű előadó, Nick Vujicic ez év januárjában, melynek célja, hogy csökkentse az iskolai zaklatások számát, segítse a fiatal nemzedéket, hogy elfogadóbbak és befogadóbbak legyenek egymással, illetve támogassa a zaklatások áldozatait abban, hogyan lehet felülemelkedni a nehézségeken.
A kampány néhány európai országot is célba vett, így a Nem Adom Fel Alapítvány meghívására Nick Vujicic hazánkba is újra ellátogat, és előadást tart szeptember 21-én és 22-én.

Inspiráció a mindennapokhoz

„Nem vagyok szuperhős, küldetésem az, hogy inspiráljam az embereket és erőt adjak nekik” – mondta el Nick Vujicic. „Nekem is, sőt mindegyikünknek szüksége van bátorításra, viszont ehhez az kell, hogy motiváljuk egymást, mindennek ez az alapja. Most egy olyan kampányt indítottunk útjára, melyben azoknak a fiataloknak szeretnénk bátorítást adni, utat mutatni, akik már az iskolában, közösségükben valamilyen formában átélték a kirekesztettség vagy megalázottság érzését, amin már én is keresztülmentem. Szeretném megmutatni számukra, hogyan lehet ebből a helyzetből felállni, hogy lehet a nehézségeket lehetőséggé alakítani. Maradj erős! Ez az üzenetem” – tette hozzá Nick Vujicic.

„Nagyon örülünk, hogy ismét vendégül láthatjuk Nick Vujicic-ot Magyarországon” – mondta el Papp Szabolcs, a Nem Adom Fel Alapítvány kerekesszékes szóvivője. „Úgy véljük, hogy a sérült embereknek és mindazoknak, akik valamilyen hátránnyal, nehézséggel küzdenek életükben, fontos lehet az az erő, amit Nick Vujicic képvisel, s amit személyes élettörténete megerősít, alátámaszt. Kiemelt jelentőségű számunkra az a kampány, amit Nick elindított Amerikában és most számos európai országban is, hiszen sérült fiatalként számtalanszor megtapasztaltuk a kirekesztettség, a zaklatás élményét. A Nem Adom Fel Alapítvány számára is fontos cél, hogy segítse, felkarolja és megerősítse azokat a fiatalokat, akik sokszor találkoznak ezzel az élménnyel, és küzdjön a társadalmi integráció ilyen irányú megvalósulásáért. Ennek egyik zászlóshajója többek között a Nem Adom Fel Café & Bar is” – tette hozzá a szóvivő.

A „Nem adom fel” nem pusztán egy együttes, illetve egy szervezet neve, hanem egy lelkület, egy életérzés, egy újfajta megközelítés, amely áthatja a Nem Adom Fel Alapítvány csapatát, szűkebb, tágabb környezetét. Céljuk, hogy a társadalom hátrányos helyzetű tagjai (fogyatékos emberek, tanulásban akadályozottak, szociálisan hátrányos helyzetű fiatalok, időskorúak, stb.) higgyenek abban, hogy szükség van a tehetségükre, és ha nem adják fel, képesek lehetnek a sikerre, az értékteremtésre. Ahhoz szeretnék hozzásegíteni őket, hogy a saját erejüket, tehetségüket megélve, felhasználva programjaiknak aktív közreműködői, sőt létrehozói legyenek, sajátjuknak, saját teljesítményüknek érezve azokat. Kisfilmünkben be is mutattuk, mekkora sikere van a Nem adom fel koncertjeinek:



Nick Vujicic 2016. szeptember 21-22-én tartózkodik Magyarországon, s ez idő alatt három előadást tart a magyar közönségnek. Mindkét nap délután a nagyközönség számára nyilvános, míg 22-én 11 órától csak a középiskolás korosztálynak szóló, őket érintő motivációs előadást tart a Tüskecsarnokban.

„A diákoknak szervezett előadás különlegessége, hogy nem csak a Tüskecsarnok 3.500 fős helyszíni közönsége vehet részt a programon, hanem élő internetes közvetítés segítségével lehetőséget biztosítunk minden magyarországi iskolának, hogy diákjai meghallgathassák Nick Vujicic hiteles, életközpontú üzenetét önmagunk és mások elfogadásának fontosságáról” – ismertette Papp Szabolcs szóvivő. „Várjuk mindazon középiskolák jelentkezését, akik bármilyen módon szeretnének résztvevőként bekapcsolódni a programba, és egyben reméljük, hogy szinte valamennyi középiskolába eljut Nick Vujicic üzenete” – fűzte hozzá a szóvivő.

Nick Vujicic magyarországi programjának állomásai

- 2016. szeptember 21.,(szerda) 19:00 – előadás a Tüskecsarnokban
- 2016. szeptember 22.,(csütörtök) 11:00 – előadás a Körcsarnokban ( budapesti és vidéki középiskolások, egyetemisták, főiskolások részére)
- 2016. szeptember 22. (csütörtök)19:00 – előadás a Tüskecsarnokba

Nick Vujicic előadásainak felvezetéseként bemutatkozik Magyarország első sérültekből álló Gospel kórusa, a Never Give Up Gospel Kórus, közösen a Golgota Gospel kórussal, és közreműködik a Nemadomfel Együttes.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!