Menedzser olimpia

2016. 08. 22.
Szerző: Sallai Ervin
Köszöntöm önöket Rióból, egyenest a Copacabanaról. Fantasztikus időnk van, és fantasztikusak az éremesélyeink is. A magyar menedzserek már egy hónapja kijöttek a verseny színhelyére akklimatizálódni studytour keretében. Túl vannak egy szamba tanfolyamon és egy alapfokú portugál nyelvi kurzuson, ahol elsajátították a 30 legismertebb koktél nevét.

Gyülekeznek a versenyzők a megmérettetések helyszínein – izgalmas küzdelmek szemtanúi lehetünk ma.

Elsőként a hosszú távú kávéfogyasztás döntőjébe nyerhetünk bepillantást. Magyar menedzserünk, Vargáné Heutauer Ilona magabiztos négy és fél órás országos rekorddal kvalifikált a Diósgyőri Szent Jakab Tarhonyaköszörű és Élező Művek logisztikai vezetéséről. De az elnéző szabályok a felkészülési időszakban engedélyezték a bögrés kapucsínók használatát. Vajon képes lesz-e Ilona órákon keresztül szürcsölgetni egy szimpla kávét csészéből. Nem fognék felelőtlen esélylatolgatásba, de veszedelmesek az ellenfelek. Az izlandi Kavargasson a regionális marketingosztályon állítólag napokon keresztül egy műanyag kávéskanalat nyalogat a kávéautomata mellett. Nem kicsi hát a kihívás, de ez a szép egy ekkora versenyen.

No de amíg Ilona kávézik, kapcsoljunk át egy másik összecsapás helyszínére. Zsúfolásig telt a kör-e-mail fogalmazó aréna. A versenyzők már bemelegítettek pár „eltűnt a százegy kiskutyás bögrém”, „van-e valakinek 5-ös ájfon töltője?” és „megint tele a mosogató poharakkal” levél kiküldésével. Felsorakoznak a számítógépek előtt. Fiatal reménységünk, Majsai Fanny rutinosan szembedicséri német versenyzőtársának mályvaszínű magas sarkú cipőjét, majd a háta mögött kineveti a finn versenyzővel. Ez az Fanny, csak így tovább. Eldördül a startpisztoly, nekikezdenek a játékosok. Embert próbáló a feladat: 15 MB-os csatolmányt kell elküldeni az egész vállalatnak. A postafiókokat drámaian megterhelő küldeményben Coelho idézetek sorakoznak egy powerpoint prezentációban. És jól látom? Igen! Mindez naplementés képeken. Kedves nézőink, lehet, hogy ez a feladat még túl nagy falat Fannynak. Erre nem lehet egy egyszerű OKJ-s menedzserképzőn felkészülni! Fanny elbizonytalanodik a „Jobb egy csatát elbukni az álmainkért, mint sosem álmodni…” idézetnél. Csatolja vagy nem csatolja? Ez itt a kérdés. És igen!!! Csatolja. Sőt még egy kérdőívet is, ami az uncsitesója szakdolgozatához kell. A végére pedig odaírja, hogy lécci-lécci, három mosolygó arcocskával. Őrületes. Nézem a zsűri pontszámait. 8, 7, 9, 2, 9, 5. A dobogóra mindenképp elég, már csak az érem színe kérdéses. Nagy nap ez a mai. Jól van Fanny, jól van kicsi lány.

Közben kaptam egy értesítést a kis fülesembe, hogy Mérey Zoltán, a Helyőszentpalkonyi Békazsigerelő Zrt. HR osztályának menedzser asszisztense bekerült a pincér-zavarbahozó kéttusa verseny fináléjába. Méreyt évek óta ígéretes tehetségként tartja számon a hazai menedzser szakma. Atkins és szétválasztó diétáin túl vércsoport diétával is zavarba hozta már nem egy vendéglő személyzetét. Minden sportévkönyvbe bekerült, amikor a Bécsi szelet vendéglőben szénhidrát allergiára hivatkozva panírmentes rántotthúst rendelt. Most is jól helyezkedik. Megszerzi a háromszög alakú fémtálcát, ideális íven veszi a kanyart, kiszorítva a görög címvédő Muszaka Frittatát. A kiszolgáló pulthoz lép és rendel. Izgatottan súg össze a tömeg. Vajon mit rendel Mérey? Sikerül-e kihozni a sodrából a személyzetet? Fél lépést hátralép, megköszörüli a torkát és bemondja: lugosító, rostban gazdag, gluténmentes, paleolit napi menüt kér vegetáriánusoknak. Fantasztikus, hölgyeim és uraim! A sokat próbált pincér keze megremeg, tanácstalanul néz körbe. Ezt az aranyérmet már nem lehet elvenni Méreytől. Ma nem.

Eufórikus a hangulat itt Rióban. Kedves nézők, leírhatatlan érzés a szurkolókkal együtt énekelni, hogy ez az éjjel soha nem érhet véget. Búcsúzóul vessünk egy pillantást az éremtáblázatra: Zakuszki Csilla magabiztosan szerzett aranyat meeting-szervezésben. Csapatépítő 4-es váltónk új országos csúccsal lett ezüstérmes, folyosói pletyka vegyes párosunk félelmetes hajrával holtversenyben megszerezte a dicsőséges bronzot. De nem kell szégyenkeznünk a férfi facebook-csapat negyedik helyezése miatt sem. Végig jól tartották magukat, több ezer CandyCrushSaga játékmeghívót küldtek ki, csak az utolsó fordulóban véreztek el, amikor be kellett másolniuk az üzenőfalra, hogy fizetős lesz a facebook.

Szép napot zártak menedzsereink, reméljük, a holnapi is ilyen eredményes lesz. Várom önöket a képernyők előtt. Ne feledjék, holnap céges autó-parkolás és fiktív kilométer nyilvántartási döntők, amiben mi magyarok hagyományosan jók vagyunk.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!