Futással segítik a beteg gyerekeket

Sportolók támogatják futásukkal az adománygyűjtésben a Bátor Tábor Alapítványt október 11-én, ezzel is elősegítve a beteg gyermekek gyógyulását.
Több mint 200 sportoló, köztük Gyenesei Leila kétszeres olimpikon, kétszeres világbajnok és háromszoros Európa-bajnok öttusázó áll rajthoz a Spar Budapest Maratonon, hogy futásuk mellett több mint 12 millió forint adományt gyűjtsenek a súlyosan beteg gyermekek gyógyulását segítő Bátor Tábor Alapítvány számára.

A cél teljesítésében nemcsak az Élménykülönítmény lila pólós szurkolói, hanem a Bátor Táborban táborozó gyerekek és családjaik is támogatják őket, akik 2015. október 11-én, 8:15-kor közös táncos bemelegítéssel és csatakiáltással segítik a kitűzött távok teljesülését. A futás az 56-osok teréről, a 13-as sátor elől indul, a táborozók és családtagjaik pedig a verseny során több szurkolói ponton, valamint a befutónál is buzdítani fogják jótékony sportolóinkat.

A Bátor Táborról és az élményterápiáról
A 2001-ben életre hívott Bátor Tábor komplex terápiás rekreációs programokat kínál daganatos, cukorbeteg, krónikus ízületi gyulladással (JIA), valamint haemophiliával kezelt gyermekek és családjaik részére. A kis betegek olyan vidám foglalkozásokon vehetnek részt, melyek kipróbálására betegségükből kifolyólag máshol nincs lehetőségük. Az élményterápiás programok célja a gyermekek önbizalmának növelése, önmagukba és egymásba vetett hitük megerősítése, ezzel gyógyulásuk támogatása.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!