Új őrület hódít: a zöld „kávé”

2015. 10. 04.
Feketén, cukorral, mézzel, tejszínnel vagy tejhabbal – sokan sokféleképpen fogyasztjuk, de mint kiderült nem csak a hagyományos kávéval frissítjük felmagunkat szívesen, hanem az újdonságokat is bátran kipróbáljuk, ha koffeinre vágyunk. Így lett a zöld színével hódító matchalatte a kávérajongók egyik új kedvence.

Napindítónak, baráti beszélgetések kísérőjének és egyszerű kényeztetésnek is tökéletes a kávé. Kiderült, hogy a legtöbben feketén vagy café latteként szeretjük elfogyasztani napi koffeinadagunkat, de egy-egy különlegességet is szívesenkipróbálunk. Ma már egyre több, minőségi italokat kínáló kávézó közül válogathatunk, ahol nem csak az alapanyagokra, de a kávé „outfit-jére” is adnak.

„A „speciality” jelző erősen behatárolja a lehetőségeinket, így például csak meghatározott termőterületről származó, 100 % arabica kávéval dolgozunk. Nem használunk fahéjat, kakaót és szirupokat, a díszítést is a lehető legtermészetesebb módon oldjuk meg, például különféle tejkiöntési technikákkal mintázunk” – magyarázta Dávid Bence, a Budapest Baristas egyik tulajdonosa. A szakember elmondta, a magyarok nyitottak az újdonságokra, de továbbra is az erős feketét és a lattét választják legszívesebben.

Az egyre több embert érintő tejcukor-érzékenység miatt azonban nem élvezheti mindenki büntetlenül a tejeskávé nyújtotta örömöket. Nekik vagy speciális tejtermékeket kell választaniuk vagy ha ragaszodnak a hagyományos tej ízéhez, akkor például egy laktázos rágótablettával minden gond nélkül elfogyaszthatják kedvenc feketéjüket.

„A klasszikus kávéfajták – mint az espresso, cappuccino, lattemacchiato, flatwhite – mellett nagyon népszerű a zöldtea por alapú matcha, amelyet cappuccinoként és latteként is készítünk. A látványra először kissé extrémnek tűnő ital karakteres zöldtea íze, magas antioxidáns tartalma és a kávénál is intenzívebb élénkítő hatása miatt, néhány hét alatt vendégeink egyik nagy kedvence lett” – árulta el Dávid Bence.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!