Elkészült a budapesti akadálymentes térkép

2015. 09. 14.
Elkészült Budapest első akadálymentes turisztikai térképe. Az ingyenes alkalmazás Budapest belső kerületeit öleli fel, és a felhasználók maguk is bővíthetik, korrigálhatják.
A Route4U egy olyan ingyenes, androidos okostelefonokra letölthető alkalmazás, amely a hozzá tartozó weboldallal kiegészülve egyszerűbbé és kényelmesebbé teszi a kerekeken guruló járművet használók életét.
Használat közben az applikáció a telefonban található érzékelők segítségével feltérképezi az útfelület hibáit, a lejtőket, és a járdaszegélyeket. Ezen adatokból aztán olyan, személyre szabott, és akadályoktól mentes útvonalakat tervez, melyek követése során biztosan nem érik kellemetlen meglepetések a kerekesszékkel közlekedőket.
A Route4U alkalmazás már elérhető első verziójában a felhasználók térképen tekinthetik meg az általuk megtett utat és annak jellemzőit. Ezek az első útvonalak nagyon fontosak az alkalmazás tesztelése és fejlesztése szempontjából, hiszen az akadálymentes térkép a felhasználók által mozgás közben automatikusan gyűjtött adatokból épül fel és lesz egyre pontosabb.

"Az akadálymentes útvonaltervezés itthon és külföldön százezrek számára jelentheti a különbséget az aktív élet és a bezárkózás között. A világon elsőként a Route4U - Gurulj szabadon! rendelkezik az ehhez szükséges technológiával. Nincsenek többé kellemetlen meglepetések a járdán, a megállóban, az üzletekben, és az éttermekben" - olvashatjuk az alkalmazásról.
A Route4U applikációban és a weboldalon a boltokon, éttermeken kívül akadálymentes mellékhelyiségek és parkolóhelyek is megtalálhatók, számuk folyamatosan nő, de egyelőre csak Budapest belső kerületei szerepelnek rajta. A nyár során elkészül az iPhone-ra szánt változat is, így bárki képes lesz részt venni a világ első akadálymentes útvonaltervezőjének létrehozásában.

A fejlesztőkről

"A Route4U akadálymentes útvonaltervező készítőiként azért hívtuk életre mind az alkalmazást, mind a Gurulj szabadon! blogot, mert tudjuk, hogy az akadálymentességben érdekelteknek nem folyamatos segítség kell, hanem platform és lehetőség, hogy maguk változtassák meg a világot. Célunk, hogy egy olyan globális közösséget hozzunk létre, mely számára az akadálymentesség a világ legtermészetesebb dolga."

Forrás: hg.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!