Kagyló köz fesztivál

2015. 08. 26.
Szerző: Sallai Ervin
Kedves Környékbeli lakosok! Szombaton kerül megrendezésre az egész Rév dűlőben világhírű Kagyló-köz fesztivál. Az idei immár a kerek nyolcadik alkalom, hogy megtelnek a bográcsok pörkölttel és harcsapaprikással, a szívek melegséggel, a levegő vidám dalocskákkal és a Toi-toi vécék beleejtett telefonokkal.

Szeretettel látjuk Önöket családostul. Hozzák el a gyermekeket, a nagyszülőket, barátaikat, kezelőorvosukat, gyógyszerészüket. Ez utóbbiak hozzanak savlekötőt és felfúvódás elleni tablettákat is.

Pár szót a programról. A fesztivál keretei között az egész utca főz. Faszénparázson készülnek a mennyei finomságok, fokozva a hangulatot és az egyébként is negyvenfokos hőséget. Ezalatt a gyerekek főleg idegenek kertjeiben tesznek kárt. Vidáman szétrúgják labdával a paradicsomokat a konyhakertekben, nutellacsíkot festenek apró ujjacskáikkal a színezett vakolatra, vagy jóllakott trambulinozás után összehányják a térkövet. Lényeg, hogy mindenki önfeledten mulat, a károkkal ráérünk vasárnap foglalkozni, amikor már kivágtuk a kis lurkók hajából a vattacukorcsimbókokat.

A menü varázslatos. A Szepezdi család a korábbi nagy sikerekre való tekintettel idén is vörösboros szarvaspörköltet rotyogtat a kondérban. A zamatos jószág elgázolása már egyáltalán nem látszik Béláék kocsiján, amely a kilakatolás után most „karcmentes” állapotban várja új gazdáját a használtautó.hu-n. Amennyiben valaki megtalálná a pörköltben a Mercedes-emblémát, kéretik kitolni a tányér szélére. Feiszthammerék borjút sütnek. Mivel a hatalmas állat húsa lassan sül át, ők már márciusban beizzították a faszenet, azóta hajszárítóval fújják a parazsat. Reméljük, estére a borjú kívül ropogós, belül omlós lesz, nem pedig fordítva, ahogy tavaly. Varga Gabiék megígérték, hogy most külön készítik el és szolgálják fel a lecsót és a mákos kalácsot, de a billegő lábú kempingasztal miatt készüljünk fel az „úgyis egy gyomorba megy” felkiáltásra.

Az úri közönség a folyamatos kulináris örömök semlegesítésére röviditalokat fogyaszt – hosszan. A kulturált pálinkakóstolás dramaturgiája a fesztivál során az agárdi málnapálinkától a borsodgeszti vegyigyümin át a cseresznyearomával ízesített háztartási tiszta szesz irányába ível. Igényes alkoholfogyasztás érdekében érdemes korán érkezni.

A fesztiválozókat idén karszalaggal látjuk el. Piros vízhatlan „ottlakós” karszalagot viselnek a környékbeli utcákban véglegesen avagy ideiglenesen letelepedett kedélyesen ordibáló ismerősök, és kéket a néha odatévedő döbbent Duna-parti sétálók. A karszalagra kérjük, mindenki rajzolja fel gyermeke óvodai jelét, hogy a srácok sötétedés előtt beazonosíthassák a magatehetetlen és az arcfestéstől felismerhetetlen szülőket.

Zenés programmal is várjuk a kedves szomszédságot. Jó esetben a Sehova Kamui félamatőr pop-rock zenekar húzza a talpalávalót, és az EDDA–Makaréna–Nád a házam teteje Bermuda-háromszögben mulattat. Rosszabb esetben DJ Dr. Kőváriné Martikán Krisztina szórakoztat bennünket ugyanebben a muzikális témakörben, de kiegészítve KisGrófó Bulibárójával és a Gangnam style-lal, valamint az iskolát már nagyon váró gyermekek legnagyobb örömére pár fantasztikus VII. századi gregorián slágerrel.

Már világosban vonatozó hangulat, garantált emlékezetkiesés. Az eseményen saját érdekünkben képrögzítés ritkán fordul elő.

Várjuk önöket nem múló szeretettel.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!