Hogy érdemes tárolni a söröket?

2015. 08. 19.
Szerző: Szimpatika
Érdemes odafigyelni a sör tárolására és megfelelő hőmérsékleten való fogyasztására. A különféle típusú sörök ízeit 8-15 Celsius-fokon élvezhetjük a legteljesebb mértékben.
A hőség gyorsítja a sör „öregedését”. Legjobb, ha a megvásárolt italt hűvös, száraz helyiségben tároljuk, ideális esetben 8-20 Celsius-fok közötti hőmérsékleten, védve a naptól. Nem tesz jót a sörnek a gyakori és nagymértékű hőmérséklet-ingadozás sem, az extrém hideg vagy meleg zavarossá teheti.

Fotó: MTI/EPA
„A kánikulában ügyeljünk rá, hogy ha egy mód van rá, ne hagyjuk a sörünket huzamosabb ideig napon vagy éppen az utcán parkoló kocsink csomagtartójában” – tanácsolja Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója.

A kánikulában jól esik a hideg sör, azonban ideális kóstolási hőmérséklete nem a jéghideg, az ugyanis eltompítja az ízelemeket. A világos sörök ízét 8 Celsius-fokon, a félbarna sörökét 10 Celsius-fokon, a barna sörökét 10-12 Celsius-fokon, míg a búzasörökét 12-15 Celsius-fokon lehet a legteljesebben élvezni.

Fotó: MTI/EPA
Ez különösen fontos akkor, amikor a söröket kedvenc ételeink mellé fogyasztjuk: „A Magyarországon gyakori erős, fűszeres ételek befolyásolják az ízérzékelést. Természetesen jól esik melléjük egy sör, de a profi sörkóstolók kóstolás előtt nem javasolják a fogyasztásukat” – tette hozzá Schillinger Attila.

Forrás: Hirado.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!