Hogy érdemes tárolni a söröket?
2015. 08. 19.
Érdemes odafigyelni a sör tárolására és megfelelő hőmérsékleten való fogyasztására. A különféle típusú sörök ízeit 8-15 Celsius-fokon élvezhetjük a legteljesebb mértékben.
A hőség gyorsítja a sör „öregedését”. Legjobb, ha a megvásárolt italt hűvös, száraz helyiségben tároljuk, ideális esetben 8-20 Celsius-fok közötti hőmérsékleten, védve a naptól. Nem tesz jót a sörnek a gyakori és nagymértékű hőmérséklet-ingadozás sem, az extrém hideg vagy meleg zavarossá teheti.
„A kánikulában ügyeljünk rá, hogy ha egy mód van rá, ne hagyjuk a sörünket huzamosabb ideig napon vagy éppen az utcán parkoló kocsink csomagtartójában” – tanácsolja Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója.
A kánikulában jól esik a hideg sör, azonban ideális kóstolási hőmérséklete nem a jéghideg, az ugyanis eltompítja az ízelemeket. A világos sörök ízét 8 Celsius-fokon, a félbarna sörökét 10 Celsius-fokon, a barna sörökét 10-12 Celsius-fokon, míg a búzasörökét 12-15 Celsius-fokon lehet a legteljesebben élvezni.
Ez különösen fontos akkor, amikor a söröket kedvenc ételeink mellé fogyasztjuk: „A Magyarországon gyakori erős, fűszeres ételek befolyásolják az ízérzékelést. Természetesen jól esik melléjük egy sör, de a profi sörkóstolók kóstolás előtt nem javasolják a fogyasztásukat” – tette hozzá Schillinger Attila.
Forrás: Hirado.hu
„A kánikulában ügyeljünk rá, hogy ha egy mód van rá, ne hagyjuk a sörünket huzamosabb ideig napon vagy éppen az utcán parkoló kocsink csomagtartójában” – tanácsolja Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója.
A kánikulában jól esik a hideg sör, azonban ideális kóstolási hőmérséklete nem a jéghideg, az ugyanis eltompítja az ízelemeket. A világos sörök ízét 8 Celsius-fokon, a félbarna sörökét 10 Celsius-fokon, a barna sörökét 10-12 Celsius-fokon, míg a búzasörökét 12-15 Celsius-fokon lehet a legteljesebben élvezni.
Ez különösen fontos akkor, amikor a söröket kedvenc ételeink mellé fogyasztjuk: „A Magyarországon gyakori erős, fűszeres ételek befolyásolják az ízérzékelést. Természetesen jól esik melléjük egy sör, de a profi sörkóstolók kóstolás előtt nem javasolják a fogyasztásukat” – tette hozzá Schillinger Attila.
Forrás: Hirado.hu
A cikkben hivatkozott linkek:
Olvasna még a témában?
A nyitólapról ajánljuk
Friss cikkeink
- Gyomként irtjuk, pedig igazi csodaszer ez a növény
- Tiltott gyümölcsök a tavaszi allergiaszezonban
- Így szabadulhatunk meg a haragtól
- A mini stroke 5 korai figyelmeztető jele
- A kutyák segítségével többet tudhatunk meg az öregedésről és az elmeműködésről
- Mit tehetünk az agyunk egészségéért?
- Már az anyaméhben eldől, ha balkezesek leszünk
- Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma?
- Tévhitek, amelyek a laktózintoleranciát övezik
- Életmentő beavatkozások méhen belül
- Hamis emlékeket alakít ki az elménk
- Gördülő sportok tavasszal
Hírlevél
Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.
Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.
A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!