Nyaralás, utazás cukorbetegként

2015. 08. 07.
Hirdetés (X) – A nyári programok megszervezése nagy izgalommal jár minden család számára. Sokszor az egészséggel kapcsolatos tennivalók maradnak utoljára az intézendők listáján, pedig ha baj van, egy idegen országban még kiszolgáltatottabbnak érzi magát az ember.

Ez fokozottan igaz a kezelés alatt álló betegekre. A cukorbetegség szerencsére nem kíván bonyolult orvosi beavatkozásokat, viszont a megváltozott klimatikus viszonyok, magasabb hőmérséklet, esetleg a speciális diéta miatt jó, ha a beteg előrelátóan számításba veszi egészségi állapotát.

Belföldi utaknál nincs különösebb tennivaló. A szénhidrátban szegény diéta időnként gondot okozhat, de a legtöbb étteremben, szállodában vannak olyan ételek, melyeket a cukorbeteg is nyugodtan fogyaszthat. Az általános probléma inkább az, hogy a nyaralás alatt a beteg nem tartja a diétáját, mondván, egyszer egy évben megengedheti magának, hogy jókat egyn. Ez bizonyos szempontból igaz, nem a szabadság alatt kell arra törekedni, hogy tökéletes legyen a vércukorszintje, de nem szabad teljesen elveszíteni a kontrollt.

Ilyenkor igazán hasznos a Diabess-Györgytea, mely egy kiváló, kizárólag gyógynövényekből összeállított teakeverék a cukorbetegség kezelésére, amely évek óta kapható. A tea Szabó György, a bükki füvesember találmánya, és olyan gyógynövények találhatóak benne, amelyek csökkentik a cukorszintet és a mérsékelik a vércukorszint-ingadozásokat. A tea segítségével kisebb “bűnöket” is ellensúlyozni lehet: egy–egy csésze elfogyasztása a fagyi vagy a pizza után segít helyreállítani a kibillent egyensúlyt. A nagy melegben nagyon fontos, hogy mindig friss teát igyanak, mert a magas szobahőmérsékleten akár néhány óra alatt is tönkremehet. Ha mégsem fogy el, ajánlott hűtőszekrényben tárolni. A nyaralás alatt a gyógyszert szedők gondoskodjanak a megfelelő mennyiségű gyógyszerről és ügyeljenek az előírt gyógymód pontos követésére: ne maradjon ki egyetlen tabletta, egy szúrás, egy csésze tea sem.

Ha külföldre utaznak, betegségükről, a gyógykezelésről idegen nyelvű tájékoztató is vigyenek magukkal. Angol nyelvű feljegyzés mindenképp szükséges, de még jobb, ha az adott ország nyelvén is készítenek pár mondatos leírást a betegségről, a szedett gyógyszerekről és azok dózisáról. Ha inzulinos betegről van szó, ez annál is fontosabb, mert a fecskendő-ampulla félreértésre adhat okot az ellenőrző hatóságoknál, ha nincs megfelelő magyarázat. Az Egyesült Államokban, Kanadában a teacsomag is gyanús lehet, ezért utazás előtt angol nyelvű tájékoztatást írjanak arról, hogy a tea a gyógykezelés része, és ebben legyen benne az összetevő növények angol neve is.

– Hirdetés (X) –

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!