Új utak felé

Szerző: Szonda Györgyi
Az idei év változásokat hoz, ezt már hónapok óta érezzük a zsigereinkben, de csak az év vége felé tudatosult bennünk, hogy életmódot kell váltanunk. Mindketten rádöbbentünk, hogy más életre vágyunk, egy természetközeli, csendes családi otthont szeretnénk, nagyvárosi őrület nélkül, saját paradicsommal, kerti hintával és befogadó faluközösséggel.
Persze ez nagyon romantikusan hangzik, és gondolom mindenki ilyesmi életet képzel magának, de hogyan lehet ezt megvalósítani hat „tősgyökeres” budapesti gyerkőccel, akikből négy már javában kamasz? Apa munkahelye is itt van a fővárosban és egyébként is úgy szeretjük a tetőtéri lakásunkat (bár tényleg kinőttük), a kényelmes mélygarázzsal, a lifttel és a sarki este 10-ig bolttal...

Sok közös beszélgetés és jó néhány álmatlan éjszaka után lassan megérett az elhatározás, hogy elhagyjuk a fővárost és új életet kezdünk vidéken, egy saját kertes házban. Azt is átgondoltuk, hogy ha vidékre mennénk, nem elég ha az aglomerációba költözünk ki, mert ugyanúgy megmarad a pesti közlekedésnek nevezett harc, csak hozzájön a reggeli és délutáni csúcs a bevezető utakon. Az időpont is eléggé adja magát, két és fél év múlva a gyerekeink egy része végez az adott tanintézményben, a következő iskolát már kezdhetik a térségben. Féltem, hogyan fogadják majd a hírt, de meglepően lelkesek a kamaszok is, a kisebbek pedig már holnap mennének. Én mindenesetre már most tájékozódom, képben kell legyek a középiskolák és a legjobb általános iskolák tekintetében, az egészségügyi ellátás terén, illetve tanulmányozom a busz és vonatközlekedést, illetve a kulturális és civil lehetőségeket.

Technikailag sem egyszerű a terv megvalósítása, kell találni egy megfelelő házat, ami a végleges költözésig hétvégi és nyári lakás lenne, utána pedig ki kell szolgáljon egy nyolc fős családot, mely a következő évtizedekben folyamatosan változni fog, barátokkal, szerelmekkel, később unokákkal, de jó kell legyen kettőnknek is öregkorunkra. Mindezt Budapesttől elérhető távolságban, lehetőleg a szívünknek kedves településen... Tervek már vannak, remélem az égiek is támogatnak bennünket a következő hónapok során! „Az álomház és új élet projekt” elindult, lépésről-lépésre tervezünk, átgondolunk, mérlegelünk, nagyon nagy örömmel és várakozással tekintünk az előttünk álló évre, és már attól boldog vagyok, hogy elszántuk magunkat...

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!