Sport a négy fal között

2014. 10. 21.
Szerző: Szimpatika
A fogyás mint cél eléréséhez az egyik fontos eszköz a sport. Ehhez nem kell feltétlenül fitness stúdióba járni és pénzt költeni. Otthon is sportolhat, és lehet ugyanolyan eredményes, mintha fitness terembe járna.
Az otthoni sportolás előnyei

Zavartalanul edzhet, anélkül, hogy feszélyezné magát, amiatt, hogy mások esetleg figyelik Önt

Megspórolhatja a fitness terembe való oda- és visszautazás idejét

Anyagi szempontból is kedvező megoldás, mivel egy jól felszerelt, színvonalas fitness terem látogatása nem olcsó. Az így megspórolt pénzből vásárolhat akár súlyzó szettet, vagy fitness DVD-t is. Természetesen sporteszközök és fitness DVD-k nélkül is edzhet.

Otthon olyan körülmények között edzhet, ahogy épp jólesik, sport közben hallgathatja például kedvenc zenéjét.

Ha otthon sportol, nem kell bajlódnia a sportruházat és a szükséges kellékek táskába pakolásával. Mindent helyben megtalál, és ha elfelejt valamit, nem kell hazaugrania érte.

Nem kell várakozni a fitness készülék felszabadulására. Néhány fitness teremben ki kell várni a sort.



Az otthoni sportolás hátrányai

Ha szívesebben sportol társaságban, akkor hosszú távon az otthoni edzés kevésbé megfelelő választás az Ön számára.

Unalmas lehet. Ha például folyton szobakerékpározik, arra hamar rá lehet unni. Természetesen az otthoni edzés is változatossá tehető, de ez nem mindig könnyű feladat.

Több dolog van, ami elvonhatja a figyelmet. A fitness terembe azért járnak, hogy edzenek. Otthon azonban számos tényező elvonhatja a figyelmet a sportról, megnehezítve a koncentrálást.

Otthon nem motiválják, és nem javítják ki a hibát, ha rosszul kivitelez egy vagy több gyakorlatot. A helytelenül végzett gyakorlatok növelik a sérülések kockázatát. Ha otthon tornázik, akkor is kérheti szakértő tanácsát, és segítségét a helyesen kivitelezett gyakorlatok elsajátításához.

Forrás: WEBBeteg

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!