Fogyókúra juharsziruppal

Szerző: Szimpatika
A juharszirupos diéta nem tartozik a legkellemesebb fogyókúrás módszerek közé. Kíméletlen, hatékony és villámgyors – talán így lehetne legpontosabban jellemezni a súlyleadás egyik legkönyörtelenebb fajtáját. Kizárólag orvosi felügyelet mellett szabad belefogni!

A juharszirup eredete

1620-ban érkeztek az Egyesült Államokba a vallásüldözések elől Európából menekült telepesek, akiknek a fele már az első telet sem élte túl az éhezés, a szokatlanul hideg idő és az áldatlan körülmények miatt. Egy évvel később tartották az első hálaadást a vampanoag indián törzzsel együtt, akik mindenben a telepesek segítségére voltak. Tőlük tanulták, hogyan kell a vidéken halászni és vadászni, valamint elsajátították a kukoricatermesztés fortélyait is. Ezenkívül az indiánok ismertették meg a telepeseket a juharszirup készítésének titkaival is.

A juharszirup egészséges összetevői

A juharszirupot legtöbben édesítőszerként ismerik, ám emellett rendkívül sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Mangántartalmának köszönhetően serkenti a szénhidrát-, zsír- és fehérje-anyagcserét, valamint elősegíti a gyomor megfelelő működését. Elsőrendű cinkforrás, ennek az anyagcserében, az inzulintermelésben és a testi fejlődésben van létfontosságú szerepe, de antioxidáns hatása révén az öregedési folyamatokat is késlelteti. Az immunrendszer cink és mangán nélkül képtelen lenne a megfelelő működésre. A juharszirup magnéziumot is tartalmaz, mely az anyagcserében, az idegek, izmok állapotának javításában és a szív- és érrendszer működésének elősegítésében játszik jelentős szerepet. A cink, a magnézium és mangán mellett kálcium, niacin, foszfor, réz, pantoténsav, vas, szelén, potasszium, B6-vitamin és riboflavin is található benne.

Hogyan működik a juharszirupos fogyókúra?

A diéta időtartama 10 nap. Az első 7 napon kizárólag egy adott recept alapján elkészített ital fogyasztása engedélyezett, szilárd táplálék fogyasztása nem. A kúraital mellett legalább 2 l szénsavmentes ásványvizet ajánlott meginni, mivel ez elősegíti a méregtelenítést és csökkenti az éhséget. A 8. naptól a kúraitalt el kell hagyni, helyette frissen facsart narancslevet – ne dobozosat! – igyunk a napi ötszöri étkezések időpontjában (reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora) 3-3 dl mennyiségben. Az étkezések között csak szénsavmentes ásványvizet fogyaszthatunk. A 9. napon ugyanezt ismételjük meg. A 10. napon reggelire 3 dl narancslevet igyunk, majd ebédre már jöhet egy leves vagy egy saláta. A 11. naptól fokozatosan kezdjünk újra szilárd ételeket fogyasztani.

A kúraital egynapi adagjának recpetje:

Hozzávalók:

- 12 evőkanál juharszirup

- 12 evőkanál citromlé

- 1 csipet cayenne bors

- 1,5 l szénsavmentes ásványvíz

A citromlevet és a juharszirupot összekeverjük az ásványvízzel és megszórjuk a cayenne borssal.

A kúraitalt aztán több részre osztva kortyolgatjuk el a nap során. Az italon kívül naponta 2-3 l szénsavmentes ásványvizet vagy gyógyteát fogyasszunk.

Figyelem! A juharszirup-fogyókúra kizárólag orvosi felügyelet mellett alkalmazható!

Kismamák, terhesek, idősek és orvosi kezelés alatt állók számára ellenjavallt!


Forrás: xn—fogykra

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!