Negyvenféle gyümölcs terem egyetlen fán

Szerző: Szimpatika
Sam Van Aken eredetileg szobrászként ismert, azonban hosszú évek elszánt munkájával létrehozott egy olyan fát, amin nem kevesebb, mint negyven különböző fajta gyümölcs terem.

A munka akkor kezdődött, mikor Van Aken megtudta, hogy New York államban egy csődbe ment gyümölcsöskertben olyan fákat ítéltek pusztulásra, amelyek 150-200 éve képviselnek egy amúgy kiveszett gyümölcsfélét. A férfi ekkor kezdte el chip-szemzéssel oltani a mára igencsak színessé vált fát.

Hat év kellett ahhoz, hogy a különleges növény mai formája kialakuljon. A tavasszal rózsaszín, fehér, piros és lila virágokkal borított fa a nyári hónapokban aztán szilvát, barackot, nektarint, cseresznyét és még mandulát is hoz, vagyis csupa csonthéjas gyümölcsöt.

Van Aken összesen 16 darab 40 gyümölcsű fát hozott létre, ezeket az USA különböző múzeumaiban, közösségi központjaiban és magángyűjteményeiben helyezték el – írja az Index.

 

Forrás: https://www.168ora.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!