Cukormentes almás süti mákkal és citrommal
Én most nyírfacukrot és kukoricalisztet használtam, mert a korábbi „habzsi-dőzsit” szeretném egy kicsit ledolgozni. A nyírfacukorból a gyártó ajánlása szerint a szokásos cukormennyiség 70%-át kell használni, ami szerintem egy kicsit sok, én nem szeretem ennyire az édes ízt: szerintem bőven elég a fele.
Hozzávalók:
300 g cukor (vagy 15 dkg nyírfacukor)
300 g reszelt alma
300 g kukoricaliszt
3 tojás
3 evőkanál olaj
1 citrom leve és héja
½ csomag sütőpor
3 evőkanál darált mák
Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük. Beletesszük az olajat, a mákot, a reszelt citromhéjat és a citromlevet. Hozzáreszeljük az almát, majd belekeverjük a lisztet és a sütőport. Egy tepsit kikenünk olajjal, kilisztezzük és belesimítjuk a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Tálalás előtt meghintjük porcukorral (nyírfacukorból) és egy kis darált mákkal.
Forrás: https://ketcicakonyhaja.blog.hu/
A cikkben hivatkozott linkek:
Olvasna még a témában?
A nyitólapról ajánljuk
Friss cikkeink
- Szúrásmentes vércukormérés a láthatáron
- Virtuális valóság technika segíti a gyermeksebészek munkáját
- Nőként kisebb eséllyel kapunk segítséget?
- A bőrfiatalítás aranyszabálya az életkornak megfelelő arcápoló
- Van-e összefüggés a pikkelysömörös tünetek és az étrendünk között?
- A tapintás segíti az önfelismerést
- Mit súg a bőrünk? - Bőrtünetek melyek cukorbetegségről árulkodnak
- A gerincproblémák minden korosztályt érintenek
- Nem a korral jár - Szívelégtelenség gyerekeknél
- Amit a D-vitaminról eddig tudunk
- Civilizációs betegség lett a kusza fogazat
- Miért fontos a gyermekközpontú válás?
Hírlevél
Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.
Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!