Cukormentes almás süti mákkal és citrommal

Szerző: Szimpatika
Legalább olyan egyszerű, mint a bögrés sütik: az alaprecept szerint azonos mennyiségű (300 g) cukrot, lisztet és reszelt almát kell összekeverni a 3 tojással és fél csomag sütőporral – a többi „ráadás”, de szerintem jót tesz neki.

Én most nyírfacukrot és kukoricalisztet használtam, mert a korábbi „habzsi-dőzsit” szeretném egy kicsit ledolgozni. A nyírfacukorból a gyártó ajánlása szerint a szokásos cukormennyiség 70%-át kell használni, ami szerintem egy kicsit sok, én nem szeretem ennyire az édes ízt: szerintem bőven elég a fele.

 

Hozzávalók:

300 g cukor (vagy 15 dkg nyírfacukor)

300 g reszelt alma

300 g kukoricaliszt

3 tojás

3 evőkanál olaj

1 citrom leve és héja

½ csomag sütőpor

3 evőkanál darált mák

Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük. Beletesszük az olajat, a mákot, a reszelt citromhéjat és a citromlevet. Hozzáreszeljük az almát, majd belekeverjük a lisztet és a sütőport. Egy tepsit kikenünk olajjal, kilisztezzük és belesimítjuk a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Tálalás előtt meghintjük porcukorral (nyírfacukorból) és egy kis darált mákkal.


Forrás: https://ketcicakonyhaja.blog.hu/

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!