Ideje leszokni a fehér kenyérről

Szerző: Szimpatika
Ma már sokan szinte irtóznak a fehér kenyértől, a hántolt rizstől vagy a fehér lisztből készült tésztától, míg mások el sem tudják képzelni az életüket ezek nélkül, és képtelenek átváltani a teljes kiőrlésű termékekre. Márpedig, ha nem akar elhízni és ezzel együtt számtalan egészségügyi problémával szembenézni, itt az ideje váltani – hívja fel a figyelmet a Fox News cikke.

Egy nemrég folytatott spanyol vizsgálat, amely 9000 felnőtt bevonásával készült, kimutatta, hogy azoknak, akik kizárólag fehér kenyeret, abból is napi 2-3 szeletet ettek, 40 százalékkal nagyobb volt a kockázatuk arra, hogy az ötéves utánkövetési időszak alatt elhízzanak, mint azoknak, akik egy vagy annál kevesebb szelet fehér kenyeret ettek hetente.

Épp ezért itt az ideje, hogy a fehér kenyeret teljes kiőrlésű, rozs- vagy tönkölybúzalisztből készült pékárura cserélje, a rizsből inkább a barnát válassza – és tésztából is létezik ma már teljes kiőrlésű vagy gluténmentes változat.

 

Forrás: OrientPress Hírügynökség (OPH)

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!