Egyre több helyen gyógyítanak a mesedoktorok

Szerző: Szimpatika
2014 júliusától újabb 13 kórház kis betegeinek napjaiba lophatnak derűt a K&H gyógyvarázs mesedoktorok. Az önkéntesek így már az ország 42 gyermekosztályára mehetnek személyesen mesét olvasni, míg az interneten átküldött mesevideókat már 30 intézményben nézhetik meg a beteg gyerekek a K&H által biztosított számítógépeken.

A mese gyógyító erejét közel 20 000 gyerek élhette át az elmúlt 11 hónapban: a K&H gyógyvarázs mesedoktorai személyesen vagy a weben keresztül csempésztek vidámságot a kis betegek kórházban töltött napjaiba, ezzel is hozzájárulva testi-lelki gyógyulásukhoz, hogy mihamarabb újra teljes életet élhessenek.

A K&H gyógyvarázs önkéntes mesedoktorai 2013 augusztusa óta összesen 6700 alkalommal olvastak személyesen mesét az ország különböző kórházaiban. A program júliustól három új helyszínnel bővült: a meseolvasók már a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ, és az ózdi Almási Balogh Pál Kórház időpontjai közül is tudnak válogatni. Ezzel összesen 42-re növekedett a személyes meseolvasásban részt vevő kórházak száma, és immár az ország 17 megyéjében, összesen 32 településen van lehetőségük a segíteni vágyó önkénteseknek, hogy meseolvasással járuljanak hozzá a beteg gyerekek lelki egészségéhez.

A személyes meseolvasás mellett a program webes ága is nagy népszerűségnek örvend: december óta összesen 112 mese került fel a K&H gyógyvarázs Youtube csatornájára. A programban eddig részt vevő 20 kórház mellé most újabb 10 intézmény csatlakozott, így immár az ország 30 gyermekosztályán nézhetik a gyerekek a gyógyító mesevideókat a K&H által biztosított számítógépeken. Az önkéntesek által beküldött történeteket a kis betegek eddig közel 13 000 alkalommal tekintették meg.

„A K&H gyógyvarázs webes meseolvasás programja nagyon jó hatással van a kis betegekre, hiszen a mesék elfeledtetik velük a bajt, fájdalmat – mondta Schneidler Mónika, a Tolna megyei Balassa János kórház gyermekosztályának főnővére. – A program emellett az egészségügyi személyzet munkáját is megkönnyíti, hiszen a mesék hatása alatt álló, a kórházi légkörből ezáltal kiszakadó gyerekek gyorsabban gyógyulnak.”

„Nagyon örülünk, hogy egyre több kórház csatlakozik a kezdeményezéshez, és a K&H gyógyvarázs mesedoktorok program személyes és webes ága révén így már az ország 72 kórházi osztályán tapasztalhatják meg a gyerekek a mese varázslatos gyógyító erejét – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója. – Rengeteg pozitív visszajelzést kapunk a mesedoktorainktól, hogy mekkora élmény volt számukra a meseolvasás, mekkora örömöt okoz az, hogy egy-egy kisgyermeket kiragadhatnak a kórházi lét ridegségéből és a mese segítségével egy képzeletbeli világba röpíthetik. A személyes olvasásoknak és a webes meséknek hála eddig közel 20 000 beteget bűvöltek el a K&H gyógyvarázs mesedoktorok.”

„A gyerekek is élvezték, és nekem is nagyon sok örömet adott a mesedélután. Hatalmas élmény volt látni a gyerekek csillogó szemét, amint magukkal ragadta őket a királyfi és a királylány története. A szülők is hálásak voltak, hogy valaki kicsit leveszi vállukról a terhet, a kicsik pedig őszinte kiváncsisággal hallgatták a történeteimet” – mondta el B. Krisztina K&H gyógyvarázs mesedoktor, aki az ajkai Magyar Imre Kórházban olvasott a gyerekeknek.


Forrás: https://www.khgyogyvarazs.hu/

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!