Természetes gyógymódok vérszegénység ellen

2014. 07. 15.
Szerző: Szimpatika
A vérszegénység nem egyik pillanatról a másikra alakul ki, hanem egy hosszabb folyamat eredményeként. A vérszegénység tünetei között megemlíthetjük az étvágy csökkenését, a székrekedést, a fejfájást, vagy akár a koncentrálóképesség hiányát is. Sajnos nem könnyű a vérszegénységet a kezdeti szakaszában felismerni, mert a tünetek sok más betegség tünetei is lehetnek, valamit nem jelentkeznek azonnal.

A betegség szerencsére elég jól kezelhető.

Kezdetben mi magunk úgy tehetjük a legtöbbet, ha az étrendünkön változtatunk. Fontos, hogy növeljük azoknak az ételeknek a bevitelét, amelyek gazdagok vasban, folsavban és B12-vitaminban. Ajánlott sok káposztát, sárgarépát, céklát, zellert, retket és almát fogyasztani, valamint babot, mogyorót, szőlőt, mézet és tojást. Ha házilag készítjük az ételeinket, könnyebben oda tudunk figyelni arra, hogy kerüljük a oxálsavat tartalmazó ételek fogyasztását.

Vérszegénységben szenvedők, amennyire csak tudják, kerüljék a spenót, a spárga, a mandula, és a különböző csokoládéfélék fogyasztását. Nyáron, ha tehetjük, napozzunk minél többet, de a napozási szabályok betartásával. A mozgás vagy fizikai munka is jótékony hatású – ha más lehetőségünk nincs, otthon végezzünk pár jógagyakorlatot mindennap.

A gyógyteák közkedvelt segítői a gyógyulásnak, és házilag is könnyen elkészíthetők. Vérszegénység esetén a legalkalmasabb a csalántea, melyhez a csalán leveleit akár magunk is begyűjthetjük és megszáríthatjuk.


Forrás: https://www.xn--hzilag-pta.hu/

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!