Erre képes a búzafűlé

Szerző: Szimpatika
Gyakran hallunk a frissen préselt levek egészségtámogató hatásáról. Közülük is kiemelt szerepet töltenek be azok, amelyek a búzából és más gabonákból készülnek. Lássuk, mitől olyan értékesek, és hogyan érdemes őket fogyasztani.

A búzafű magas klorofilltartalma miatt oxigénnel dúsítja a vért, javítva a sejtek vérellátását, ezzel komoly szerepet játszik a gyulladások megszüntetésében. A kipréselt lé nem tartható el, nem tárolható még hűtőszekrényben sem, mert magas enzim- és fehérjetartalma miatt az alkotórészek gyorsan elbomlanak. Lehetőleg mindig frissen és éhgyomorra igyuk!

A lényerés értelme, hogy az emberi szervezet, a gyomor nem képes a búzafű rostjainak az emésztésére, másfelől pedig rágcsálással nem vihető be a szükséges lémennyiség. Koncentrált hatóanyagai révén az egész szervezet működését intenzíven támogatja, a káros anyagok lebontását stimulálja, intenzíven méregtelenít.

Minden fűféléből lehet levet nyerni jó hatásfokkal, például árpából, lucernából, fűszernövényekből is. A fűlevek kombinálhatók gyógyteákkal is. A lucerna például kitűnő kamillateával. A búzafűlevet sokan szívesebben és könnyebben fogyasztják almalével vagy sárgarépalével, de keverhetjük narancslével is.

Mit tartalmaz?

- Sok B-vitamint, A- és C-vitamint

- E-vitamint, jelentős mennyiségű D-, H- és K-vitamint is

- Sok sejt- és májvédő kolint

- A legfontosabb ásványokat: nátriumot, magnéziumot, káliumot, kalciumot, cinket, szelént

- Sejtregeneráló klorofillt

- Anyagcsere-aktiváló enzimeket

- Létfontosságú aminosavakat

Hatására a sejtekben és a sejtek közötti állományban lerakódott salakanyagok a véráramba kerülnek és folyamatosan ürülnek a vizelettel, széklettel és a bőrön keresztül veríték formájában. Vannak, akik a kiválasztott salakanyagok szagát nehezen viselik, sőt egy idő után a búzafűlé ízétől is elmegy az étvágyuk. Ám ez a szervezet folyamatos tisztulásával megszűnik. 2-3 hét után már csak a pozitív hatások észlelhetők: javul az életerő, csökken a fáradékonyság, nő a munkabírás, javul az ellenálló és a regenerációs képesség. Csökken a gyulladáskészség, gyorsabban regenerálódnak a gyulladt, sérült nyálkahártyák és a bőr is. Összességében sokkal erősebb lesz az immunrendszer.

Célszerű a búzafűlé fogyasztását 1 evőkanálnyi mennyiséggel kezdeni, majd az adag fokozatos emelésével el lehet jutni az 1-1,5 deciliterig. A napi 2 dl maximális adag elsősorban betegségek esetén ajánlott. Egy csomag búzafű 30 dkg, ebből 20 evőkanálnyi lé préselhető ki. Ez egyheti adag.

Gyerekeknek 2 éves kortól ajánlott, 1 kávéskanállal. Kismamák, szoptatós anyák is fogyaszthatják.


Forrás: Dr. Balaicza Erika, https://balaicza.hu/

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!