A világ legöregebb embere

Szerző: Szimpatika
A Guinness Rekordok Könyve szerint a világ legöregebb embere március közepén töltötte be a 116. életévét. Okava Miszao 1898-ban született, vagyis még a XIX. században látta meg a napvilágot.

Az idős asszony 83 éve özvegy. 1931-ben halt meg a férje, aki a saját bevallása szerint a mai napig hiányzik neki. Okava asszony három gyermeket szült, négy unokája és hat dédunokája van. Idősebb fia 94, lánya pedig 92 éves. 



A japán asszony 98 éves koráig ellátta magát, vásárolni járt, főzött, takarított. Csak ekkor költözött be egy idősotthonba, ahol nagyon jól érzi magát. Természetesen mindenki megkérdezi tőle, hogy mi hosszú életének a titka. S akkor ő elmondja, hogy a sushi, a napi nyolc óra alvás és a rendszeres, napi háromszori étkezés. Hosszú életének további titka az olajos hal, például a makréla, és az, hogy mindig jókedvű volt.

Érdekes, hogy a tavaly júniusban 116 évesen elhunyt legidősebb ember, az akkori rekorder, Kimura Dzsiroemon is japán volt. Van ugyan egy bolíviai őslakos földműves, egy bizonyos Carmelo Flores Laura, aki saját állítása szerint betöltötte a 123-at, mivel azonban Bolíviában csak 1940-ben kezdték el a születéseket államilag anyakönyvezni, az évszám nem tekinthető hitelesnek.


Forrás: Évszakok Magazin

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!