A magzat békében kivárta anyja agyműtétjét

2014. 05. 21.
Szerző: Szimpatika
Sikeres műtétet hajtottak végre Szegeden egy agyvérzést kapott várandós asszonyon – az eset különlegessége, hogy a magzatot nem kellett operáció előtt világra segíteni.

„A hölgynek gyerekkorától kezdve egy érgomolyag volt az agyában. A hormonális változások hatására ez nőni kezdett, majd megrepedt” – idézi fel az esetet a műtétet végző prof. dr. Barzó Pál, a szegedi idegsebészeti klinika igazgatója.

„Érgomolyagot kevés helyen operálnak, és ott is csak azzal a feltétellel, hogy először világra segítik a magzatot. A bonyolult műtét 5-6 órát vesz igénybe, ez pedig olyan stressz a babának, hogy beindul a spontán szülés” – magyarázta a lapnak a professzor. Szerinte azonban „másfél óra alatt is el lehet végezni ezt az operációt, ha van már hozzá elég tapasztalat”. S az eset őt igazolta: a magzat meg sem rezdült műtét közben – olvasható a delmagyar.hu-n.


Forrás: Délmagyarország Online

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!