Készíts szemránckrémet otthon

Szerző: Szimpatika
Nincs különleges összetevő, két perc alatt kész, a hatása pedig szuper. Bár egyes szakértők szerint teljesen felesleges a szemránckrém, azért a legtöbb nő szeretné rendben tudni a szemkörnyékét. A kozmetikai cégek persze tudják ezt, és mindig valami új és jobb szemránckrémmel állnak elő, ami eltünteti a karikákat és a ráncokat.

Ezek többségében olyan töltőanyagok vannak, amik valóban feltöltik a ráncokat – egészen a következő arcmosásig. Természetesen léteznek jó krémek, de miért ne kevernéd össze magadnak, ha pillanatok alatt kész van, és nem kell hozzá más, csak három összetevő?

A szemkörnyék bőre alapvetően száraz, kevés itt a faggyúmirigy, ezért a hidratálás mellett fontos, hogy elegendő zsírral is ellásd a bőrt. Ez már önmagában segít az öregedés lassításában, de ha antioxidánsokat is raksz a krémbe, akkor mindent megtettél annak érdekében, hogy a szarkalábak sokáig elkerüljenek.

Szemránckrém házilag

Ez az egyszerű kis krém körülbelül öt perc alatt összeállítható, és nem kerül sokba: egy adag maximum 300 forint, de mivel az összetevőket sokáig használhatod, nem kell az újabb adagok előállítása előtt pénzt kiadnod. A krémet este érdemes használni, hiszen elég zsíros, és nem is kell belőle sok.

Hozzávalók:

1 dl kókuszolaj

2 E-vitamin-kapszula

3 csepp rózsaolaj

A kókuszolaj hamar megszilárdul, de szobahőmérsékleten könnyen keverhető krém lesz belőle. Tedd egy tálkába a kókuszolajat, szúrd ki az E-vitaminokat, majd nyomd bele a tálkába, végül add hozzá a rózsaolajat, és keverd alaposan össze.


Forrás: https://www.femina.hu/

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!