A tíz legjobb praktika: hajnövesztő hajpakolás házilag

Szerző: Szimpatika
Az emberiség évszázadok óta keresi a tökéletes otthoni praktikákat a haj növesztésére: az egyiptomiak a füge- és ricinusolajas kezelésre, míg a görögök és a rómaiak az egzotikus olívaolajra és a rozmaringos pakolásra esküdtek tincseik meghosszabbításához.

Miért lassul a haj növekedése egy idő után? Minden egyes hajszálunk átesik ezeken a cikluson élete során: az anagén, a katagén és a telogén fázison. A középkorú emberek (kb. 30 éves kortól) hajának növekedése bizonyos hormonműködési zavarok, a helytelen étrend és a sok stressz miatt kezd el lassulni.

Hatékony házi hajnövesztő praktikák Indiából

Miért dobjunk ki annyi pénzt drága kezelésekre, amikor rengeteg, otthon is kipróbálható módszerrel megnöveszthetjük a hajunkat? Ezek a praktikák olcsók, könnyen kivitelezhetők és nincsenek mellékhatásaik, azonban rendszeresen kell őket alkalmazni és türelmesnek kell lenni a látványos eredmény eléréséhez. Próbálja ki ezeket a hatékony, konyhai hozzávalókat alkalmazó hajápoló módszereket!

Hagymalé

Ez a legrégebbi és a leghatékonyabb házi praktika hajnövesztésre. A hagymalében rengeteg kén van, ami elősegíti a kollagén szövetek termelődését, ezzel segítve a normál mértékű hajnövekedés visszaállítását. Használhatunk vörös- vagy mogyoróhagymát: vágjuk fel kis darabokra, nyomjuk ki a levét, majd kenjük ezt a fejbőrre és hagyjuk száradni 15 percig. Végül enyhe samponnal mossuk le.

Almaecet

Az almaecet  gyengéden megtisztítja a fejbőrt, visszaállítja a haj egészséges pH-értékét, ezzel gyorsítva a haj növekedését. Dörzsöljük be a hajunkat almaecettel samponozás után az egészséges és fényes hajért.

Tojásos pakolás

A tojást ősidők óta használják hajhullás kezelésére. Tele van fehérjével, ami elősegíti az új hajszálak növekedését. Emellett tartalmaz ként, cinket, vasat, szelént, foszfort és jódot is. Adjunk egy teáskanál olívaolajat és mézet egy tojásfehérjéhez, és alaposan keverjük össze. Kenjük fel a hajra, és hagyjuk száradni 20 percig. Hideg vízzel és samponnal mossuk le. Ez a pakolás nem csak a hajra alkalmazható, de a bőrünk is ragyogó lesz tőle.

Görögszéna

A görögszéna, mivel gyorsítja a haj növekedését és védi a természetes színét, szintén széles körben alkalmazott hajápoló növény. Keverjünk össze egy teáskanál görögszénakrémet és két teáskanál kókusztejet. Hagyjuk a hajon 30 percig, majd samponnal mossuk le.

Burgonyalé

Ez egy titkos recept, hiszen nem sokan ismerik a burgonya hajnövesztő képességeit. Egyszerűen kenjünk burgonyalevet a fejbőrre, és hagyjuk száradni 15 percig. Ez a módszer alopéciás (hajhullástól szenvedő) betegek számára is nagy segítség lehet. A burgonyát használhatjuk arcpakolásként is.

Hennapakolás

A henna a legjobb természetes kondicionáló, amely a megviselt és száraz hajszálakból puha és fényes hajkoronát varázsol, valamint egészséges színt is kölcsönöz a hajnak. Amellett, hogy elősegíti az új hajszálak növekedését, a meglévő hajszálak gyökereit is erősíti. Keverjünk össze egy csésze száraz hennaport fél csésze joghurttal, és kenjük rá a hajunk teljes felületére. Hagyjuk teljesen megszáradni, majd enyhe samponnal mossuk le.

Kókusztej

A kókusztej fehérjékben gazdag, sok vasat, káliumot, és esszenciális zsírsavakat is tartalmaz. Csökkenti a hajhullást és a töredezést. Az egészséges és ép hajszálakért használjunk tehát kókusztejet! Nyerjük ki a tejet egy kókuszdióból, és kenjük be vele a fejbőrt és a sérült hajszálakat. Hagyjuk a hajon éjszakára, majd másnap hideg vízzel öblítsük le. Ez az egyik leghatékonyabb hajnövesztő módszer.

Zöld tea

Köztudott, hogy a zöld tea az antioxidánsok kincsestára, amelyek megelőzik a hajhullást és gyorsítják a haj növekedését. Kenjünk zöld teát a fejbőrre és hagyjuk száradni egy órán keresztül, majd mossuk le hideg vízzel.

E-vitamin-olaj

Az E-vitamin-olaj tele van antioxidánsokkal, amelyek felveszik a harcot a szabad gyökökkel. Növeli a test oxigénszintjét, ezzel javítja a fejbőr vérkeringését. Masszírozzunk E-vitamin-olajat a fejbőrbe, és hagyjuk a bőrön egész éjszakára. Reggel mossuk le samponnal a puha és selymes hajért.

Az illóolajok rendszeres használata gyorsítja a haj növekedését, csökkenti a hajhullást és a töredezettséget, valamint puhává és selymessé varázsolja a hajat. Miután bedörzsöltük az olajjal a fejbőrt, csavarjuk a hajunkat meleg vizes törülközőbe vagy vegyünk fel fürdősapkát, hogy a fejbőr pórusai megnyíljanak, és az olaj könnyebben felszívódhasson a bőrbe. Ez stimulálja a fejbőrt és a vérkeringést, ezzel szintén gyorsítva a haj növekedését. Ennek a módszernek a rendszeres alkalmazásával elkerülhetjük a korpásodást, és gyönyörű, fényes lesz tőle a hajunk.


Forrás: https://drtihanyi.com/

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!