Anyaszemmel – Újra itt a farsang

2014. 02. 22.
Szerző: Szonda Györgyi
A farsangi időszakban újra nagy szükség van a családi kreativitásra, és nem utolsósorban a türelemre, míg az aktuális óvódás vagy kisiskolás kitalálja, hogy milyen jelmezbe bújna idén, majd amikor már majdnem kész az alkotás, inkább mégis valami másnak öltözne.

Őszintén nem bánom, hogy a gyerekeink nagy része már „kinőtt” a jelmezbálokból, vagy ha mégis lesz álarcos buli, ott már nem anyának kell kitalálni, megtervezni, megvarrni vagy ragasztani a jelmezt.

Dávidkám épp elég fejtörést jelent, mert szerinte a legtutibb jelmez a rocksztár volt tavaly középsőben(!), ehhez képest egy ötlet sem elég „menő”. Versenyben van a kobold, a bokszoló és a ninja, de lehet, hogy egy új rocksztár, egy még „keményebb” vonul majd az oviba. Annak idején Bence fiam találta ki ezt a jelmezt magának úgy, hogy ő volt a „jó fiú” a csoportban, édes szőke hajjal kedves, csöndes gyereknek számított, ezért szó szerint senki nem tudta, ki ez a felzselézett hajú, hajpántot és sötét napszemüveget, ujjatlan pólót, szakadt farmert viselő, gumigitárral ugráló srác, akin egy óriás Rolling Stones-nyelv lóg...

Persze, voltak szolid, klasszikus jelmezek is az évek során, de azokra valamiért kevésbé emlékszem. Borikámra viszont nagyon is, amikor az oviban hótündérnek öltözött: fehér tüllbe, selyembe öltöztettem, ezüst flitterekkel, csillogó koronával és varázspálcával, majd másnap a táncegyüttes szokásos farsangi buliján már boszorkány akart lenni, feketében, csúcsos kalappal, seprűvel és macskával – varrás közben elképedve állapítottam meg, hogy ezek szerint a lányom ötévesen valódi nő, angyal és ördög egyszerre.

Rékám is örökölhetett ebből valamit, mert ő ugyan még csak hároméves, de a rózsaszín tündérszárnyak helyett a bölcsis bosziruhát szeretné felvenni, és közölte, hogy neki is kell olyan kalap és cicás seprű, mint Borinak a fényképen. Bár meglenne még, de a köztük lévő négy fiú tett róla, hogy a boszikalap kalózsapkává változzon, a kisseprű szétessen, a plüssmacska pedig... – hagyjuk inkább.

Néhányszor csoportos jelmezt is öltöttek a gyerekek: mikor Dávid két hónapos volt, unokatesókkal együtt Hófehérke és hat törpe lépett színre, Bori ölében vitte a legkisebb törpét, öten színes sapkában, térdzokniban, csákánnyal és lámpással masíroztak utána. Idén már tizenketten vannak összesen, úgyhogy ideje kitalálni valamit; bár amikor összegyűlnek nálunk, az előszobát elnézve csak egy lehetőség merül föl bennem: a százlábú...

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!