Afrodiziákumok a konyhából

Szerző: Szimpatika
Virág, ékszer, mozi, színház, utazás – de ha otthon szeretnénk kicsit pikánsabb estét, éjszakát varázsolni, segítségünkre szolgálnak az afrodiziákumok. Hogy mik is ezek? A szerelem görög istennője, Afrodité után elnevezett anyagok, melyek a szexuális vágyat élénkítik.

Nem kell azonnal azokra a legbonyolultabban beszerezhető afrodiziákumokra gondolni, mint egy dél-amerikai fa kérge, az antarktiszi piros alga vagy a Spanish fly (latinul Lytta vesicatoria) nevű zöld rovar részecskéiből készült por. Számos olyan, könnyedén elérhető étel van a környezetünkben, melynek vágyfokozó hatást tulajdonítanak.

A zöld E-vitamin-bomba: avokádó

Az avokádóban nagyon jó minőségű és sok E-vitamin található, mely élénkíti a szexuális étvágyat, és általa intenzívebb lehet az orgazmus is.

A szerelem almája: paradicsom

Szakértők szerint a paradicsom az egyik legszexibb afrodiziákum: a zamatos, piros zöldségnek – vagy nevezhetjük gyümölcsnek is – már maga az elfogyasztása is látványos, felcsigázó. Fogyasztása jótékony hatással van a szexuális teljesítményre, segít az izmok helyes működésében, valamint abban is, hogy könnyebb legyen kezelni az együttlét előtti idegeskedést – ami különösen hasznos, ha az első alkalomról van szó.

Kakaóbab-rulez: csokoládé

A csokoládé a feniletilamin- (PEA-) hormon természetes forrása: ez az a vegyület, amit testünk a fellobbanó szerelem esetén produkál, és amelynek hatása több mint jótékonynak mondható. Néhány tanulmány még azt is bizonyítani igyekszik, hogy a csokoládé fogyasztása ugyanolyan stimulációként jelentkezik az agyunkban, mint ami szeretkezéskor megjelenik.

A női vágyfokozó: mandula

Azon kívül, hogy a mandula a termékenység egyik szimbóluma, sokak szerint illata előcsalogatja a szenvedélyt a gyengébbik nemből. Kutatók szerint magas az E-vitamin-tartalma, emellett magnéziumban és rostban gazdag, így valószínűleg kiváló afrodiziákum is.

Formás választás: banán

A banánnak már a puszta látványa is nyilvánvaló szexuális jelentést hordoz, de emellett magas a magnézium-, B-vitamin- és káliumtartalma. Sok benne a kelát nevű ásványi anyag és a broméliaenzim, mely a férfi libidót emeli.


Forrás: www.foodpanda.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!