Szülők, figyelem! Újabb veszélyes divat terjed az interneten

Szerző: Szimpatika
A fahéjrágás, illetve a só- és jégpróba után újabb veszélyes, egészségkárosító bátorságpróba terjed az interneten a fiatalok körében.

Az aerosol-kihívás lényege, hogy valamilyen hajtógázas termékkel olyan sokáig kell fújni közelről a bőrt, amilyen sokáig csak lehet. Győztes nincs, vesztes viszont sok lehet, mert ez a „móka” valójában komoly veszélyekkel jár és maradandó károsodást okozhat. A résztvevők a kihívást levideózzák, majd feltöltik valamelyik videomegosztó, illetve közösségimédia-portálra. A lényeg: tovább elviselni az égető hideget, mint bárki más.



Ezeket a termékeket csak körültekintően szabad alkalmazni, mivel túl közelről és túl hosszú ideig fújva a bőrre fagysérülést okozhatnak – hívja fel a figyelmet a British Skin Foundation, mivel a veszélyes bátorságpróba egyre jobban terjed Nagy-Britanniában a fiatalok körében.

Néhány hónapja még a só- és jégpróba volt a menő: a résztvevők a bevizezett bőrükre sót szórtak, majd arra jeget tettek, és igyekeztek addig elviselni a kínokat, amíg csak tudták. A só, a víz, a jég, a testhő és az emberi bőrben lévő nedvesség együttesen olyan kémiai és fizikai reakciókat váltanak ki, melyek égető fájdalmat és égéshez hasonló sérüléseket okoznak. A bátorságpróba miatt az Egyesült Államokban tavaly év végén több fiatal is kórházba került, köztük egy 12 éves fiú, akinek több hétig antibiotikumokat és fájdalomcsillapítókat kellet szednie, teljes felépülése várhatóan több hónapig tart majd, és élete végéig viselni fogja a nyomokat.


forrás:
https://nol.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!