Mi az igazság az oltások higanytartalmával kapcsolatban?

2014. 01. 09.
Szerző: Szimpatika
Az oltásokat ellenzők kedvenc vesszőparipája – a formaldehid mellett – az oltóanyagokban található higany, ami szerintük rákkeltő és autizmust okoz.

Mi is a higany?

Röviden: egy ólomnál nehezebb, folyékony fém. Szinte alig, vagy egyáltalán nem képes felszívódni az emésztőrendszeren és bőrön keresztül, ugyanakkor a higanygőz rendkívül toxikus, roncsolja a tüdőt és különösen az idegrendszert. Tünetei: nyáladzás, diffúz hasi fájdalom, egyensúlyzavarok, fejfájás, görcsös rohamok, kóma.

Mindez elég borzalmasan hangzik, így sokan joggal kérdezik: miért tesznek egy ilyen veszélyes anyagot az oltásokba? A válasz igen egyszerű: nem tesznek. A thiomersal ugyanis nem tartalmaz higanyt, soha nem is tartalmazott. A thiomersal szerves higanyvegyületet tartalmaz, melynek vegyjele: C9H9HgNaO2S. Ezen vegyület hatásának a vegytiszta higany alapján történő levezetése az elemi kémiai ismeretek teljes hiányát jelzi. Ennyi erővel a konyhasó (NaCl) egy rendkívül veszélyes, mérgező gáz lenne, mert a klór (Cl) is az.

Miért tesznek thiomersalt az oltóanyagokba? Azért, mert antibakteriális és gombaölő hatása van, ami megakadályozza, hogy az oltóanyag nem kívánt kórokozókkal fertőződjön, akár gyártáskor, akár az oltás beadásakor. Egy 1929-es tragédia után vezették be, amikor többen fertőzött oltóanyag miatt vesztették életüket.

A thiomersal a szervezetbe jutva igen gyorsan lebomlik, egyik bomlásterméke az etil-higany. Erről az anyagról amúgy nem csak az oltásellenesek, de a zöldek is rendre azt terjesztik, hogy egy rendkívül veszélyes anyag, ami felhalmozódik a szervezetben és hosszú távon súlyos egészségügyi károsodásokat okoz. Ez tévedés, ugyanis bizonyítottan nem halmozódik fel – ebben folyamatosan összekeverik a metil-higannyal.

Ami meg a toxicitását illeti, a témában jelenleg is folynak a kutatások, de eddig nem találtak bizonyítékot arra, hogy bármilyen formában károsítaná egészségünket, amíg pár hét alatt kiürül a szervezetből. Ezt persze lehet úgy tálalni, hogy „a kutatók máig nem bizonyították, hogy káros lenne” – az viszont biztos, hogy autizmust nem okoz.

Ez utóbbira máig egyetlen hiteles bizonyítékot se tudott felmutatni az oltásellenes lobbi; az olyan véleményeket meg nehéz komolyan venni, hogy „titokban készített WHO-jelentés, de soha nem publikálták”. Az autizmus és a thiomersal kapcsolatát számtalan tanulmányban (Hviid, Heron, Andrews, Price – hogy csak a legnagyobbakat említsük) vizsgálták közel hatszázezer gyermek bevonásával, de az eredmények teljes mértékben cáfolták, hogy lenne összefüggés.

Az i-re a pontot végül a thiomersal '99-es visszavonása tette fel, amit bár hatalmas üdvrivalgással fogadtak az oltásellenesek, de a hetedhét országra szóló ünneplésnek roppant kínos csönd lett a vége, amikor évek múltán a statisztikák és az élet is bizonyította a kutatók állítását. Az újonnan regisztrált autista gyermekek számában ugyanis nem történt csökkenés vagy állt be stagnálás, hanem még erőteljesebb növekedés következett be.

Azt pedig tudták, hogy a homeopátiában is fontos szerepe van a higanynak?


Forrás. https://oltaskritikus.blogspot.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!