Gyors segítség duzzadt szemekre

2014. 01. 08.
Szerző: Szimpatika
A kevés alvás, az éjszakára le nem mosott smink, vagy a túl sok alkohol is okozhatja, hogy másnap reggel karikás, puffadt szemek néznek ránk vissza a tükörből. Peterman Krisztina szépség-terapeuta, a Dermatica kozmetikusának segítségével kipihentebb külsőt varázsolhat magának.

Gyors segítség duzzadt szemekre

A szemek körüli terület duzzanatát a legegyszerűbben enyhén hideg vizes arcmosással enyhíthetjük. A módszer lehetséges alternatívája, ha a reggeli készülődés közben szemmaszkot vagy gyógyszertárból beszerezhető, hőálló műanyagbevonattal ellátott zselémaszkot helyezünk fel. Ezt érdemes a hűtőszekrényben tárolni, így reggel mindig kéznél lesz. Az uborkás pakolás is jól bevált megoldás a puffadt, karikás szemre, a hatóanyagok megfelelő bejutását azonban akkor érjük el, ha a zöldséget lereszeljük, és pici tejszínt hozzákeverve visszük fel a szemkörnyékre.

Karikák helyett

A szemek alatti sötét területen világosabb színű korrektorral akár teljesen el is fedhetjük a karikákat. Ügyeljünk rá, hogy a megfelelő szemkörnyékápoló terméket válasszuk, mert pl. a pattanások elfedésére szolgáló korrektor ki is száríthatja a szemek körüli érzékeny bőrt. Ha tartós megoldást szeretnénk, kozmetikai kezelésekkel is csökkenthetjük a pigmentációs elváltozást, de léteznek külön erre a célra a bőrt világosító kozmetikumok is.

Táskás szemek ellen

A kipihent külső elérésének legegyszerűbb módja természetesen az alvás. Ha van rá lehetőségünk, használjuk ki a hétvégét, és ejtőzzünk akár napközben is pár órát. Figyeljünk az alvás közben felvett testhelyzetre, a szemek alatt kialakuló táskák problémája ugyanis jellemzően a hason vagy az oldalukon alvóknál jelentkezik. Háton fekve, a fejünket párnával megemelve csökkenthetőek a panaszok. Javasolt az étkezésen is változtatni, ugyanis a túl sok só fogyasztása is fokozhatja a panaszokat.

Borogatás, gőzölés gyógynövényekkel

A forralt vízzel felöntött gyógynövényeket tíz percig állni hagyjuk, majd szűrés után langyosan vagy melegen alkalmazhatjuk borogatásként, szemöblítő poharas öblögetésként, vagy gőzölés céljából. „Arra figyeljünk – különösen, ha árpa, gyulladás vagy egyéb fertőzés áll fenn –, hogy külön borogatást készítsünk mindkét szemre” – figyelmeztet Peterman Krisztina. Szemöblítő pohár használatánál a beletöltött főzetbe hajolva kell pislogni, a gőzölés során pedig az egész arc felfrissülhet, itt azonban a végén ne feledkezzünk meg a pórusösszehúzásról: ez történhet hideg vízzel vagy tonikkal. A legismertebb, e célból hatásos gyógynövény a szemvidítófű, a bojtorján, az édesgyökér és az aranygyökér. Alkalmazásukat célszerű kúraszerűen végezni 6-7 napig, majd szünetet tartani.

„A házi praktikák gyors megoldást jelenthetnek, igazán látványos és tartós eredményhez azonban célszerű szakember segítségét kérnünk” – javasolja a Dermatica kozmetikusa. Létezik speciálisan, a szemkörnyék ápolására kifejlesztett kezelés, amelynek éppúgy része a tiszítás és az ún. soft peeling, mint a szemkörnyékmasszázs. Ezt követi a szemmaszk, melynek hatóideje általában 15 perc, és friss, finom, kipihent tekintetet eredményez. A teljes kezelés hossza átlagosan 40 perc, ezt egyéntől függő gyakorisággal érdemes megismételni.

forrás: www.dermatica.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!