Nem is tudjuk, hogy mennyi mindenre jó az aszalt szilva

Szerző: Szimpatika
Egyetlen szem aszalt szilva több ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, mint például egy maréknyi áfonya, ami antioxidánsokban szintén gazdag.

Vas, kalcium, szelén, A-, B-, és C-vitamin-tartalmának köszönhetően óvja a sejteket, védelmet nyújt a daganatos és a szív- és érrendszeri megbetegedések ellen, és az idegrendszert is erősíti. Változókorba lépő nőknek is ajánlott, mivel segít visszafordítani a menopauza miatt kialakuló csontritkulás folyamatát.

Táplálkozáskutatók szerint az aszalt szilva kiváló immunerősítő, ráadásul az áfonyával ellentétben könnyen beszerezhető. Szakértők szerint az egészség védelme és az immunrendszer erősítése érdekében naponta három szem aszalt szilvát fogyasszunk.

További pozitívumai: hashajtó és vizelethajtó hatású, szabályozza az emésztést, ugyanakkor rostban is rendkívül gazdag. Fogyasztásával egyedül a cukorbetegeknek kell óvatosabban bánni, mivel magas a cukortartalma. 100 g aszalt szilva 300 kalóriát tartalmaz.

forrás: https://egeszsegsuli.ewk.hu/

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!