Influenza- meddig fertőz?

Szerző: Szimpatika
Előfordul, hogy valaki előbb válik az influenzavírus terjesztőjévé, minthogy nála megjelennének a tünetek. Ezért a szezon beköszöntével különös odafigyelést igényel a betegség megelőzése – hívja fel a figyelmet a Fox News.

Nagyjából az influenzafertőzés elkapásától számított 24-72 órán belül válik az illető maga is fertőzővé, s a tünetek jelentkezésétől számítva mintegy 5 napig fertőző. Azonban gyerekeknél és legyengült immunrendszerű személyeknél a fertőzöttség akár két hétig is elhúzódhat.

Az influenza leginkább tüsszentés és köhögés révén terjed.

A betegség tünetei: láz, hidegrázás, orrfolyás, fejfájás, izomfájdalmak, könnyező szem, gyengeség, fáradtság, torokfájás. Ezek tehát hasonlóak a szimpla megfázás tüneteihez, ezért fontos, hogy mindig menjen el orvoshoz a megfelelő diagnózisért. A legjobb azonban a megelőzés, vagyis az influenza elleni védőoltás, különösen, ha Ön terhes, vagy ha egyébként is gyenge az immunrendszere.


forrás: OrientPress Hírügynökség

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!