Népszerű gyógyszerek forgalmazását függesztette fel a hatóság

Szerző: Szimpatika
A betegtájékoztató félreérthető szövegezése miatt függesztette fel három gyógyszer forgalmazását az Országos Gyógyszerészeti Intézet – írta a PharmaOnline.

Felfüggesztette forgalmazását és megtiltotta 12 éves kor alatti alkalmazását a gyógyszerügyi hatóság az Aspirin Plus C pezsgőtabletta, az 500 mg-os Aspirin tabletta, valamint az Alka-Seltzer 324 mg-os pezsgőtabletta bizonyos korábbi tételeinek, amelyek csomagolását és betegtájékoztatóját elolvasva nem egyértelmű, hogy mely életkor alatt nem ajánlott a használatuk – írják.

Az Országos Gyógyszerészeti Intézet (GYEMSZI OGYI) november 27-ei határozata szerint a készítményekre vonatkozó információk félreérthetők, abban az esetben, ha a betegtájékoztatót elveszítik, vagy nem olvassák el a betegek, az helytelen alkalmazást eredményezhet a 12 éven aluliak esetében. A gyógyszerek külső csomagolásán ugyanis az a figyelmeztetés szerepel, hogy a gyógyszerek 2 éves kor alatti felhasználása kontraindikált, míg a belső tájékoztatóban a 12 éves kor szerepel, így az OGYI szerint „logikai úton következhet az, hogy a 2 éves kor feletti felhasználás engedélyezett” – olvasható a pharmaonline.hu-n.

forrás: PharmaOnline

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!