Hogyan lassítható a bőr öregedése?

2013. 10. 31.
Szerző: Szimpatika
Fiatalabb korban a bőr lágy, rugalmas és nagy mennyiségű hyaluronsavat tartalmaz. Az életkor előrehaladtával ennek az üdeséget és egészséges külsőt biztosító enzimnek a termelődése csökken: a bőr elvékonyodik, szárazzá válik, ráncok jelennek meg rajta. A bőr öregedésének folyamata azonban lényegesen lelassítható az elveszett hyaluronsav pótlásával.

Nemcsak szép, de hasznos is

„Általában az esztétikai értékére gondolunk, pedig a bőr számos egyéb funkciót is ellát, melyek közül a legfontosabb, hogy a szervezet elsődleges védelmi vonalát képezi a kórokozókkal szemben. Felső rétege, az epidermisz a szaruréteg folytonos megújításáért felel, az irha (dermisz) a rugalmasságot biztosítja, a bőralja (hypodermisz) feladata a hőszigetelés, a fizikai hatások csillapítása – magyarázza Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikusa. – Több fontos, a szervezetünk számára nélkülözhetetlen folyamat megy végbe a bőrben, melyek mind hozzájárulnak az elöregedéséhez is: a napfény itt alakul át D-vitaminná, méregtelenítési folyamatok zajlanak és a sérülések nyomainak helyreállítása történik. Ezek tökéletes végrehajtásához nélkülözhetetlen az egészséges bőr, melyhez az első lépés a megfelelő hidratáltság biztosítása.”

Hyaluron és kollagén

„A bőr legnagyobb részét az irha alkotja, melynek közel 70 százaléka egy rostszerű anyag: a kollagén. A bőr hidratáltságát a hyaluronsav biztosítja, méghozzá oly mértékben, hogy az irha nagy részét ezáltal víz alkotja, mely a teljes testben elraktározott víztömeg 15-18 százalékát jelenti. A bőr megfelelő működéséhez tehát elengedhetetlen a nedvességet biztosító hyaluronsav pótlása. A hyaluronsav molekulái nagy mennyiségű vizet képesek megkötni, de termelődésük az életkor előrehaladtával folyamatosan csökken – részletezi a bőr öregedésének okait Peterman Krisztina. – Pótlásáról úgy kell gondoskodnunk, hogy az valóban eredményes legyen: nem elég, ha külsőleg kenjük magunkra, a bőr középső rétegébe, a dermiszbe kell jutnia ahhoz, hogy feladatát megfelelően elláthassa.”

Válassza a megfelelőt!

„A hyaluronsavról tudnunk kell, hogy természetes formában nagy molekulájú anyag, ami alapesetben nem jut át a bőr külső felszínén, hanem felvitel után az epidermiszben reked, ahonnan – megfelelő felszívódás hiányában – rövid úton, a következő arcmosás alkalmával el is távolítjuk – sorolja a hátrányokat a Dermatica kozmetikusa. – A megfelelő hatás eléréséhez destrukturált hyaluronsavat kell a bőrbe juttatni. A lekicsinyített molekulák így könnyen a bőr középső rétegébe jutnak, ahol a restrukturáló szérummal kezelve, bizonyos idő elteltével visszanyerik eredeti méretüket. Így kitöltik a rendelkezésre álló helyet, kisimítják a ráncokat, vízmegkötő képességüknél fogva pedig gondoskodnak a hidratálásról is. Egy ilyen kezelés hatása átlagosan fél évig tart és fájdalommentesen, az arc egész területének hidratálására végezhető.”


forrás: www.dermatica.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!