A leghatásosabb házi szer ízületi fájdalmak kezelésére

Szerző: Szimpatika
A csontok és a porcok jelentős részét rugalmas fehérjék alkotják, melyek nélkül azok már egy egyszerű ütéstől is szilánkokra törnének. Az ezekből a fehérjékből álló zselatin segítséget jelent az ízületi panaszok estén.

A zselatint vagy zselatintartalmú készítményeket már meglehetősen régóta alkalmazza gyógyhatású anyagként az emberiség. Már a XII. században Hildegard Bingen úgy írta le a borjúbőrből és porcokból készült főzőlevet (mi talán kocsonyának neveznénk), mint ami alkalmas gyógyszere lehet az ízületi fájdalmaknak. A latin országokban a zselatin a haj és a köröm erősítésének évszázadok óta bevált eszköze.

A zselatin a sportszakemberek és az ortopéd orvosok körében mindig is kedvelt szer volt. A hozzáértők legtöbb esetben kúraszerű, huzamosabb ideig tartó alkalmazását javasolják. Véleményük szerint jótékony hatása mintegy 8 hét után kezd jelentkezni, csökkentve az ízületi fájdalmakat és egyúttal javítva a páciens mozgását, illetve általános kondícióját. Nem kell hozzá más, csak étkezési zselatin és víz.

Elkészítés

Bármilyen gyártótól vásárolt étkezési zselatinból el tudunk készíteni egy adagot vagy akár a teljes mennyiséget. A meleg vízben feloldott zselatint hagyni kell kihűlni, és még folyós állapotban pl. a csuklóra kenni és rajta hagyni kb. 45 percig (ezt be kell tartani!). Látni fogjuk hogy szinte az összes mennyiséget felszívta az adott fájó terület, ami jó jel, mert azt mutatja, hogy a szer működik! A megmaradt vékony hártyát a csuklóról csak le kell húzni, és ennyi a kezelés. Pontosan oda kerül pótlásként az anyag, ahonnan hiányzik. A megmaradt mennyiséget a hűtőben kell tartani, felhasználás előtt a mikróban mindig egy picit felmelegíteni és ismét oda kenni, ahova szükséges.


forrás: https://diabetika.info

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!