Csodát tesz a befelé szőrös protézis

2013. 10. 10.
Szerző: Szimpatika
Hat másodperces fogmosásé a jövő – címmel számol be a NOL a 3D-nyomtatással előállított egyedi fogkeféről, amellyel néhány másodperc alatt teljes tisztaság érhető el.
A 3D nyomtatás technológiával előállított egyedi fogkefével mindössze néhány másodperc alatt teljes tisztaság érhető el. Kicsit borsos, 299 dolláros áráért viszont egy évig lehet használni.

Vannak, akik még a napi kétszer három perces fogmosást is sokallják, de nemcsak nekik lehet megoldás a Blizzident névre keresztelt fogkefe. A forradalmi találmány már külsőleg sem hasonlít hagyományos társaihoz: a kissé bizarr külsejű eszközön minden egyes foghoz külön kefe tartozik, a közel 400 sörte 45 fokos szöget zár be, így nemcsak a fogakat, hanem a fogközöket és az ínyt is tisztává varázsolja. Használata rendkívül egyszerű, elég egymás után néhányszor ráharapni, ezzel a technikával hat másodperc alatt képes a teljes fogsort megtisztítani - írja a Wired.

A fogkefe 3D-nyomtatással készül egyedi gipszlenyomat után és hasonlóan működik, akár az autómosók keféi. Az első darab 299 dollárba, vagyis nagyjából 65 ezer forintba kerül, a továbbiakért pedig 159 dollárt kell fizetni. Ezért az árért az eszköz egy teljes éven használható, ráadásul tényleg teljes tisztaságot lehet vele elérni.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!