A legyőzhető távolság

2013. 09. 07.
Szerző: Szimpatika
Régóta ez a szlogenünk, s évről évre egyre többen érzik, tudják, hogy igaz, keményen készülni kell rá, de a félmaraton valóban legyőzhető. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint maguk a számok: 1996-ban mintegy 3000 futó állt rajthoz, négy évvel később már 4200-an voltak a félmaratonon.

Újabb 5 évvel később a jubileumi 20. Nike Budapest félmaratonon már mintegy 7500(!) indulóval rajtolt el Kelet-Közép-Európa legnagyobb futóversenyén az őszi futószezon – köztük öt kontinens negyvenhat nemzetének képviseletében 1350 külföldi futóval, akik mind azért érkeztek, hogy a csodás Budapesten fussanak egy remek félmaratont. És a számok csak nőnek, volt, hogy összesen 12 ezer nevezés is érkezett az eseményre.

Ennyi futó már csak nem tévedhet, ugye? Idén újra itt a lehetőség, hogy részvételi csúcsokat döntsünk: csatlakozz te is a mezőnyhöz! Teljesítsd a legyőzhető távolságot, vagy osztozz társaddal, társaiddal a dicsőségben! Légy ott a rajtban reggel kilenckor – és ne feledd, hogy az esemény a FélMaratonMánia® őszi fordulója is egyben!

Azt tudtad, hogy 1996 óta 33-an vannak, akik az összes Nike Budapest Félmaratont teljesítették? És hogy 113-an vannak, akik legalább 15-ször végigfutották a távot, s ezzel tagjai lettek a Budapest Félmaraton Jubileumi Futók Klubjának? Ez azért nem semmi!

Igen, a félmaraton egy legyőzhető távolság, de ha most még úgy érzed, hogy inkább csapatban menne jobban, akkor a Nike Budapest Félmaratonon erre is van lehetőséget, ugyanis futhatsz párban, sőt trióban is. Ennél még tovább is megyünk, csak azért, hogy fogyjanak azok a kifogások… Szóval ott a Ligetkör 3,4 kilométeres távja, ami egy kényelmes táv még akkor is, ha kisebb távhoz vagy szokva. Ha az időpont és a helyszín a fejedben van, csak ki kell választanod a megfelelő távot!


ESEMÉNY ADATLAP

IDŐPONT            2013. szeptember 8.

HELYSZÍN           Budapest, Városliget

FUTAMOK            félmaraton egyéni (21,0975 km)

félmaraton párban (11,4 km + 9,7 km)

félmaraton trióban (8,2 km + 4,6 km + 8,3 km)

Ligetkör (3,4 km)

RÉSZLETEK          www.futanet.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!